London, Chicago, Amsterdam & Montreal

FESTIVALER. De danske film fylder godt på efterårets store festivaler. Jonas Elmers "Det andet liv" med verdenspremieren i Montreal og "Antboy" med sin europæiske premiere i London og Amsterdam. I alt 12 film har fundet vej til de fire festivaler.

Fire af efterårets store festivaler har alle en stribe danske film med på programmet. London Film Festival, Amsterdam Cinekid og kommende Chicago Film Festival har hver inviteret fire danske film, og på Festival du nouveau cinéma i Montreal er to danske film med.

Mandag den 12. oktober får Jonas Elmers "Det andet liv" verdenspremiere på Montreal Festival du nouveau cinéma. Filmen er en multiplot-historie, hvor skæbner flettes sammen og beslutninger ændrer liv – og hvordan vi dealer med de konsekvenser. På festivalen er der også nordamerikansk premiere på "I lossens time". Begge film vises i festivalens Panorama-program.

I Chicago fortsætter "Spies & Glistrup" og "Miraklet" deres nordamerikanske tur efter at have gæstet Cananda - henholdsvis Toronto Film Festival og Festival des Films du Monde de Montréal, hvor det blev til en skuespillerpris til Peter Plaugborg for sin rolle som præst og ægtemand.

Ask Hasselbalchs "Antboy" får sin europæiske premiere på både London Film Festival og Cinekid i Amsterdam. Historien om drengen med myrekræfterne er efterårsferieaktuel herhjemme og kan opleves i biografer over hele landet. På børnefilmsfestivalen i Amsterdam er der også international premiere på "Detektiverne" af Esben Tønnesen, der havde sin første visning på Buster Filmfestival i september.

Montreal Festival du nouveau cinéma (9.-20. oktober)

  • "Det andet liv" – Jonas Elmers  
  • "I lossens time" – Søren Kragh-Jacobsen

www.nouveaucinema.ca/en

London Film Festival (09.-24. oktober)

  • "Antboy" – Ask Hasselbalch
  • "Nordvest" – Michael Noer
  • "The Weight of Elephants" –Daniel Joseph Borgman
  • "Daimi" – Marie Grahtø Sørensen