Månedens DVD-udgivelser i oktober 2014

DVD OG BLU-RAY. Der er noget for enhver smag blandt oktobers udgivelser, der byder på nymfomanisk drama, cykelmyg, vampyrer, comboys og en kaotisk onkel Sofus.

Nymphomaniac Director's Cut. Udkommer på dvd og Blu-ray den 2. oktober

Lars von Triers "Nymphomaniac" har gået sin sejrsgang verden over, og nu kommer hans Director's Cut endelig på dvd. Filmen er kompromisløs i sin skønhed og provokerende i sin skønhed. Den ældre, charmerende ungkarl Seligman finder en kold vinteraften Joe tævet til ukendelighed i en gyde. Han tager hende med hjem for at pleje hende, mens han spørger ind til hendes liv. Han lytter intenst, imens Joe igennem de næste otte kapitler fortæller sin overdådige og saftige livshistorie med mange facetter og rig på associationer og pludselige indskydelser.

Far til fire – onkel Sofus vender tilbage. Udkommer på dvd og Blu-ray den 13. oktober

Hele familien er på dyrskue for at hjælpe Onkel Sofus fra Australien med at vinde en prestigefyldt malkekonkurrence. Men det er hårdt arbejde, når præmiekoen ikke giver mælk, og Sofus viser sig at være en sur, krævende mand, der trænger til at lære lidt om, hvordan man opfører sig i en rigtig familie!

Foruden "Onkel Sofus vender tilbage" udkommer den 2. oktober et bokssæt med alle de nye "Far til fire". Sættet indeholder hele 6 dvd'er.

The Salvation. Udkommer på dvd og Blu-ray den 13. oktober

Med Mads Mikkelsen i hovedrollen befinder vi os i 1870'erne i hjertet af USA blandt nybyggere og lovløse. Den danske emigrant Jon har ventet i årevis på at få sin kone og søn til USA. Da det endelig sker, bliver de kort efter deres ankomst udsat for en forfærdelig forbrydelse. I sorg og afmagt slår Jon gerningsmanden ihjel. En hævn, der slipper brutale kræfter løs. Gerningsmandens bror er den nådesløse oberst Delarue, som terroriserer byen Black Creek og ikke skyr nogen midler for at hævne sin bror. Forrådt og udstødt af lokalsamfundet må Jon forvandle sig fra en fredelig nybygger til en frygtløs kriger for at frelse byen og finde fred.

Cykelmyggen og minibillen. Udkommer på dvd og Blu-ray den 30. oktober

Minibillen Mini optræder i loppecirkus sammen med Cykelmyggen Egon og Dansemyggen Dagmar. Loppepigen Miranda mobber Mini og lokker ham til at bryde ind i Dagmars linedans, så hun falder og forstuver en fod. Dybt beskæmmet stikker Mini af og bliver optaget i en røverbande under ledelse af Skarnbassen Basse, som beordrer Mini til at bryde ind i biernes honninglager. Men bi-soldaterne fanger ham, og han idømmes livsvarigt strafarbejde. Bi-prinsesserne synes, han er nuttet og misbruger ham som kæledyr, men han flygter og søger beskyttelse hos røverne, som i mellemtiden har stjålet Egons cykel. Miranda har fortrudt sin mobning og sammen med Mini og deres venner, myrerne, lykkes det med list og mod at tilbageerobre Egons elskede racer. Til slut optræder Mini og Miranda sammen i cirkusforestillingen.

Når dyrene drømmer. Udkommer på dvd og Blu-ray den 30. oktober

"Når dyrene drømmer" er den ambitiøse og stilbevidste fortælling om Marie, en smuk og ensom 16-årig pige, som lever i en isoleret landsby på en lille ø ud for den danske vestkyst. Hendes mor er alvorligt syg af en ukendt sygdom, og hendes far, Thor, passer den lille familie. Marie opdager pludselig, at der sker mystiske ting med hende og hendes krop, og hun føler at hun er ved at miste kontrollen over sig selv. Det går op for Marie, at faderen skjuler noget for hende om moderens sygdom. Flere dødsfald finder sted på den lille ø under mystiske omstændigheder, og Marie mærker, at dyret inden i hende er ved at tage over. "Når dyrene drømmer" er en gyserfilm om en ung piges frigørelse og voldsomme hævn på en omverden, der ydmyger, foragter og frygter hende og allerhelst så hende dø og forsvinde.