Mød New Danish Screen: Christina Ramsø Thomsen

INTERVIEW. I en tid præget af polarisering og ekkokamre kan dokumentarfilmen nuancere billedet og vise os hinandens skyttegrave. Mød projektredaktør på New Danish Screen, Christina Ramsø Thomsen, der her deler tanker om sit arbejde.

I dette afsnit af vores interviewserie med konsulenterne bag Filminstituttets støtteordninger kan du møde Christina Ramsø Thomsen, der er projektredaktør på New Danish Screen med primært fokus på dokumentarprojekter.

Dokumentarinstruktører har ofte vidt forskellige baggrunde – både uddannelsesmæssigt og i kraft af de miljøer, de er vokset op i. Og disse baggrunde har i stigende grad betydning for filmene, oplever Christina Ramsø Thomsen:

"Der er en generation af dokumentartalenter nu, hvor de er meget bevidste om, hvor de kommer fra og bruger det som en styrke. Der er en slags røre. Det er ikke kun den privilegerede kreative klasse, der spytter deres unge mænd og kvinder ind i statens støtteordninger – mange kommer med en helt anden baggrund, og dem har vi både blik for og en kærlighed til."

Se hinandens skyttegrave

Følg os på YouTube

Dokumentarfilmens mulighed for at præsentere os for nye udgangspunkter er for Christina Ramsø Thomsen særligt relevant i en tid som nu, hvor debatten ligesom vores facebook-feed er unuanceret og polariseret:

"Der er et potentiale i dokumentarfilm for at få os til at se hen i hinandens skyttegrave, opdage nuancer og få fremkaldt karakterer, vi ikke anede eksisterede. […] Det er en kæmpe gave, dokumentaren kan give lige præcis vores tid – fordi den kan lukke os ind i noget, vi ikke ser i vores egne ekkokamre."

New Danish Screen

New Danish Screen har til formål at styrke talentudviklingen og sikre den fremtidige udvikling af dansk film, så dansk film bevarer sin originalitet, mangfoldighed og dynamik.

Læs mere