Mugge & vejfesten og kortfilmen Babylebbe til Berlin

BERLIN 2020. Berlin Filmfestivalen, der stadig er i fuld gang med at melde ud om årets program, har inviteret to danske film til deres børn og unge-program, Generation, nemlig Anders Morgenthaler og Mikael Wulffs 'Mugge & vejfesten' og Tone Ottilies kortfilm 'Babylebbe'.

Endnu to danske film skal deltage i årets store filmbegivenhed i Berlin. Festivalen, der løber af stablen fra 20. februar til 1. marts, har udtaget Anders Morgenthaler og Michael Wulffs 'Mugge & vejfesten' og Tone Ottilies kortfilm 'Babylebbe' til programmet Generation, der sigter mod festivalens yngste publikummere.

'Mugge & vejfesten' får sin internationale premiere i børnefilmkonkurrencen Generation Kplus, mens 'Babylebbe' får verdenspremiere i kortfilmkonkurrencen for unge, Generation 14plus. Begge film har dermed udsigt til at kunne vinde en eftertragtet krystalbjørn.

Tidligere udmeldt til Berlinalen fra dansk side er Jeanette Nordahls 'Kød & blod', Amalie Næsby Ficks 'Sex' og Victoria Carmen Sonne som ungt stjerneskud i programmet Shooting Star.

Sællert i efterårsferien

I 'Mugge & vejfesten' følger vi 10-årige Mugge, hvis forældre er ved at gå fra hinanden. For at genskabe den idyl, som de voksne er ved at smadre, beslutter altid optimistiske og helt ukuelige Mugge at stable den bedste vejfest nogensinde på benene og på den måde føre sin mor og far sammen igen.

Den animerede komedie havde dansk premiere den 26. september og blev en af efterårsferiens store trækplastre. Filmen har til dato solgt 174.000 billetter i de danske biografer.

Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, der udgør duoen Wulffmorgenthaler, har selv skrevet og instrueret filmen, der bygger på deres egen børnebog fra 2017. Duoen står også bag de kendte Wulffmorgenthaler-avisstriber, og i 2018 udgav de deres anden bog om drengen Mugge, 'Mugge & hans mærkelige hjerne'. 

'Mugge & vejfesten' er produceret af Julie Lind-Holm og Jonas Bagger for Zentropa og New Creations med støtte fra blandt andet Filminstituttet, DR og Den Vestdanske Filmpulje. Filmen kan ses via streaming.

'Babylebbe' af Tone Ottilie får verdenspremiere på Berlinalen i ungdomskonkurrencen Generation 14plus. Foto: Ash Production

Kortfilm om at finde sin identitet

Med sin 19-minutter lange kortfilm 'Babylebbe' fortæller Tone Ottilie en historie om at finde sin identitet som teenager i et københavnsk queer-miljø. 

Frede tager til en queer-fest for at generobre sin ekskæreste. Da det går galt, vælger hun at følge sin søsters mindre romantiske råd om, hvordan man kommer over sin eks, så man ikke ender som en "babylebbe".

Frede spilles af Anna Charlie Zerbib Streitz, der hermed debuterer som skuespiller. Hendes storesøster spilles af Levi Eja Roepstorff, der medvirkede i Annika Bergs 'Team Hurricane'.

Tone Ottilie har skrevet manuskript med Ida Åkerstrøm Knudsen, og filmen er produceret af Mille Astrup for Ash Production med støtte fra Filmværkstedet.

Tone Ottilie er studerende på Den Danske Filmskoles instruktørlinje med afgang i 2021. Hun og Mille Astrup har tidligere samarbejdet om 'Lulus første gang' (2016), som blev nomineret til en Robert for bedste kortfilm og vandt tre priser på Ekko Shortlist Awards – som bedste film, bedste kvindelige skuespiller og bedste fotografering.

Berlin Filmfestivalen løber fra 20. februar til 1. marts. Se mere på Berlin Filmfestivalens hjemmeside på berlinale.de.