Webserie 'Sex' er udtaget til Berlin

BERLIN 2020. Amalie Næsby Fick og Clara Mendes' webserie 'Sex', der over seks korte afsnit følger 22-årige Cathrines sårbare søgen efter sex, lyst og kærlighed, er udtaget til Berlin Filmfestivalens program for nye serier.

Hvordan finder man balancen mellem kærlighedens tryghed og lystens sprudlende kaos, når man befinder sig i starten af 20'erne? Det er omdrejningspunktet i den dramatiske miniserie 'Sex', der er udtaget til Berlin Filmfestivalens program for serieproduktioner, Berlinale Series.

'Sex' er skabt af instruktør Amalie Næsby Fick og manuskriptforfatter Clara Mendes. De seks afsnit a tolv minutter får international premiere på Berlinalen, der starter den 20. februar, mens serien lanceres herhjemme allerede fra den 3. februar på TV 2 PLAY.

Seriens hovedperson, Cathrine, lammes af forvirring og begær efter en magisk nat og et uskyldigt kys på et tag. Derhjemme er Simon, som jo også er hendes bedste ven, men Simon har mistet sexlysten. Cathrine derimod har meget lyst til sex, og hun tiltrækkes af sin fascinerende kollega Selma. Cathrine er nu fanget mellem den trygge kærlighed og den sprudlende forelskelse og aner ikke sine levende råd. Hun lyver for at beskytte dem, hun holder af, men det gør bare det hele meget værre.

Asta August, der tidligere har medvirket i serierne 'Bedrag' og 'Sygeplejeskolen', spiller Cathrine, mens Jonathan Bergholdt ses i rollen som Simon. I de øvrige nøgleroller ses Nina Terese Rask som Selma og Sara Fanta Traore som Cathrines veninde Nanna.

Amalie Næsby Fick er uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2016. Hun spillefilmdebuterede med 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære' (instrueret med Philip Einstein Lipski og Jørgen Lerdam), der var udtaget til Berlinalen i 2018. 'Sex' er Næsby Ficks debut som serieinstruktør.

Manuskriptforfatter Clara Mendes går på Filmskolens manuskriptlinje med afgang i 2021. Med erfaring som episodeforfatter på serierne 'Perfekte steder' og 'Værelse til leje' debuterer Mendes nu som konceptuerende hovedforfatter med 'Sex'. 

'Sex' produceres af Marta Mleczek for Profile Pictures med støtte fra Filminstituttets konsulentordning ved Ulla Katrine Hæstrup samt TV 2.

Berlin Filmfestivalen løber fra 20. februar til 1. marts. Festivalen melder fortsat ud om film frem til slutningen af januar.

Allerede udmeldt er Jeanette Nordahls 'Kød & blod', der deltager i Panorama, og Shooting Star Victoria Carmen Sonne.


Tags: