Victoria Carmen Sonne i rampelyset i Berlin

BERLIN 2020. Victoria Carmen Sonne er udvalgt som en af ti unge, europæiske skuespiltalenter, der får en særlig plads i rampelyset på årets Berlin Filmfestival i februar.

Ti unge europæiske skuespiltalenter får en helt særlig opmærksomhed på årets Berlin Filmfestival. Blandt dem er danske Victoria Carmen Sonne, der som den eneste fra Norden er udtaget til det særlige initiativ til at promovere unge skuespillere, Shooting Stars. Hun er valgt på baggrund af sine roller i blandt andet 'Psykosia', 'Holiday' og 'I blodet'. 

I jurymotivationen fremhæves Victoria Carmen Sonnes evne til at kombinere en tilsyneladende naivitet og skrøbelighed med stor styrke og livskraft. "Skønhed er et fænomen af forbløffende kompleksitet […] og det er dette, vi ser i Victoria Carmen Sonnes spil," lyder det desuden.

Victoria Carmen Sonne, der er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2016, er i år aktuel i Daniel Denciks 'Miss Osaka', mens hun sidste år kunne opleves i de danske biografer i Laurits Flensted-Jensens 'Usynligt hjerte' og Marie Grahtøs 'Psykosia', der var udtaget til filmfestivalerne i henholdsvis San Sebastian og Venedig. Hun har netop modtaget en Robert-nominering for hver af sine præstationer i de to film.

Hun har tidligere modtaget en Bodil for sine roller i 'Holiday' og 'I blodet' samt en Robert for sin rolle i 'Vinterbrødre'. 

Shooting Stars

Formålet med Shooting Stars er at promovere nye europæiske skuespillere, der har potentiale til at få et internationalt gennembrud. Shooting Stars arrangeres af organisationen European Film Promotion, et internationalt netværk af organisationer, der promoverer og markedsfører europæisk film i hele verden.

Shooting Stars afvikles i den første weekend af Berlin Filmfestival, der i år løber af stablen fra 20. februar. 

I år har 28 europæiske lande hver indstillet én skuespiller, hvorefter en jury har udvalgt de 10 finalister, som skal præsenteres i Berlin.

De unge Shooting Stars skal præsenteres på den røde løber, deltage i pressemøder, fotosessions, middage, gallafester og after-parties samt mødes med castere, producere og en lang række andre filmfolk. Alt dette for at skabe opmærksomhed om de unge stjerner og deres internationale karriere. 

Læs pressemeddelelsen fra European Film Promotion.

Berlin Filmfestival 2020 løber af stablen fra 20. februar til 1. marts. Se mere på berlinale.de.

Danske Shooting Stars

De seneste års danske Shooting Stars i Berlin:

2019 Elliott Crosset Hove
2017 Esben Smed
2015 Joachim Fjelstrup
2014 Danica Curcic
2013 Mikkel Boe Følsgaard 
2011 Pilou Asbæk