OFF18 får ny Oscar-kvalificerende kategori

KORTFILM. Odense International Film Festival har udvalgt 111 kortfilm til at konkurrence i 2018. Samtidig går festivalen fra tre til fire Oscar-kvalificerende kategorier, da den nye dokumentarkonkurrence nu også kan sende kortfilm af sted til Oscar-juryen. OFF18 finder sted fra den 27. august til 2. september 2018.

Flere end 2600 kortfilm fra 101 lande er blevet indsendt til OFF18. Nu er de blevet skåret ned til 111 kortfilm, som skal dyste, når Danmarks ældste – og eneste – Oscarkvalificerende filmfestival løber af stablen i Odense. 

Præjuryen, bestående af festivalleder Birgitte Weinberger, manuskriptforfatter Christian Gamst Miller-Harris og animator Sara Koppel, har set mere end 649 timers film og kan nu offentliggøre årets konkurrenceudvalg.

Fakta om OFF18

OFF så dagens lys i 1975 og er Danmarks ældste filmfestival.

Flere end 2.600 kortfilm fra 101 lande er blevet indsendt til OFF18.

OFF er Oscar-kvalificerende i fire kategorier (Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence, Animationskonkurrencen og Dokumentarkonkurrencen)

Hvert år udpeges en ny kunstnerisk profil. Sidste år var det Lisbeth Wulff og Rasmus Botoft, som i år har givet stafetten videre til Super16-kollektivet.

”Vi har set et tårnhøjt niveau blandt de tilmeldte film, hvilket har gjort udvælgelsen af de 111 film meget, meget svær. Vi går selvfølgelig efter de bedste film, men også efter diversitet. Vi vil bringe hele verden til OFF, ud i verden og ind i verdener. Vi vil gerne præsentere et udsnit af virkeligheden, som den også kan se ud – og det synes jeg, at vi gør med årets program, som spænder vidt i både nationaliteter, tematikker og fortælleformer,” fortæller festivalleder Birgitte Weinberger.

Odense International Film Festival afholdes fra den 27. august til den 2. september 2018. Alle konkurrencefilmvisninger er gratis. Billetbestilling foregår via www.filmfestival.dk.