Oscar-vinder Kasper Dissing – en producer der rykker

INTERNATIONALT. Med en Oscar-statuette i ryggen har 'Druk'-producer Kasper Dissing kurs mod den traditionsrige branchebegivenhed Producers on the Move, hvor 20 unge europæiske producere får helt særlig opmærksomhed.

Kasper Dissing fik sin ilddåb som producer med Thomas Vinterbergs 'Druk', der har taget verden med storm og senest vandt Oscar-statuetten for bedste internationale film.

Næste skridt på den 33-årige producers rejse er den traditionsrige branchebegivenhed Producers on the Move, som løber af stablen virtuelt 17.-21. maj.

Normalt er Producers on the Move en del af Cannes Festivalen, men grundet festivalens nye datoer i juli finder begivenheden i år sted uafhængigt.

Programmet skal styrke producernes netværk internationalt og skabe potentiale for fremtidige koproduktioner. I løbet af de fire dage får Dissing således rig mulighed for at præsentere sine fremtidige produktioner og netværke med de 19 øvrige deltagere fra hele Europa.

"Flere af de producere, jeg ser op til, har været en del af programmet i tidens løb, så det er unægteligt en ære at træde ind i rækken," siger Kasper Dissing. 

"På et professionelt plan, er det vigtigt for mig at have en international profil. De projekter, som jeg laver, tænker jeg som koproduktioner, og de har derfor brug for en international platform, fra finansiering til lancering. Programmer som Producers on the Move giver en eksponering, som har stor betydning for det samarbejde, vi har på tværs af landegrænser."

Fra producerassistent til Oscar-vinder

Kasper Dissing blev uddannet producer fra Super16 i 2016, mens han sideløbende arbejdede sig op i Zentropa. Han startede som producerassistent på film som Thomas Vinterbergs Oscar-nominerede 'Jagten' og Susanne Biers 'Den skaldede frisør', inden han blev associate producer på Vinterbergs Berlin-vinder 'Kollektivet' samt på tv-serien 'Håbet'. 

Debuten som producer i det lange spillefilmformat kom med 'Druk', som han producerede med Sisse Graum Jørgensen. Filmen har vundet internationale priser over hele verden – blandt andet ved filmfestivalerne i San Sebastián og London samt ved European Film Awards, BAFTA og senest Oscar-uddelingen.

Inden den store succes med ’Druk’ producerede han Frederik Louis Hviids kortfilm 'Halvmand', der vandt en pris på Cannes Festivalen, og Christoffer Boes filmiske udstilling på Moesgaard, 'Rejsen'.

Producers on the Move løber fra 17. til 21. maj.

Om Producers on the Move

Organisationen European Film Promotion (EFP) afholder hvert år Producers on the Move. Traditionelt finder begivenheden sted under Cannes Festivalen, der i år har skiftet datoer grundet corona.

Formålet er at styrke nye produceres netværk i den internationale filmbranche og sætte dem i forbindelse med potentielle koproduktionspartnere. Det sker gennem et intensivt forløb med møder, pitchingfora, casestudier, sociale sammenkomster og pressetiltag.

Det Danske Filminstitut og de andre landes tilsvarende organisationer indstiller hver en producer, og European Film Promotion udvælger derefter de 20 deltagere.

Dansk film har været repræsenteret hvert år siden 2000. De seneste danske deltagere tæller Signe Leick Jensen, Mikael Rieks, Eva Jakobsen, Katja Adomeit, Mikkel Jersin, Ditte Milsted, Nina Bisgaard og Monica Hellström.

EFP står også bag Shooting Stars, et udstillingsvindue for nye skuespillertalenter, der afholdes under Berlin Filmfestivalen. Både Shooting Stars og Producers on the Move er støttet af Creative Europe MEDIA.