enda

Kasper Dissing

Producer. Født 4/6 1987. Uddannet producer fra Super16 i 2016 og bachelor i jura fra Københavns Universitet i 2012.

Dissing blev nomineret til en Robert for bedste kortfilm med sin afgangsfilm fra Super16, 'Halvmand' (2016), instrueret af Frederik Louis Hviid. Han startede sin producerkarriere i 2010, hvor han arbejdede som producerassistent på film som Oscar-nominerede 'Jagten' (2012) af Thomas Vinterberg, 'The Salvation' (2014) af Kristian Levring og 'En chance til' (2015) af Susanne Bier.

Han fik sin spillefilmdebut med Vinterbergs 'Druk', der var udtaget til filmfestivalerne i Cannes, Toronto og San Sebastian. Har desuden været associate producer på miniserien 'Håbet' (2018) og Vinterbergs 'Kollektivet' (2016), der vandt en Sølvbjørn ved Berlinalen.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Druk 2020 Producer DK/Spillefilm
Håbet 2018 Associate producer Tv-serie
Rejsen 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Halvmand 2016 Producer DK/Kort fiktion
Kollektivet 2016 Associate producer DK/Spillefilm
En chance til 2015 Producerassistent DK/Spillefilm
Natten er ung 2014 Producer DK/Kort fiktion
En du elsker 2014 Producerassistent DK/Spillefilm
The Salvation 2014 Producerassistent (Danmark) DK/Spillefilm
Kraftidioten 2014 Produktionsassistent (Danmark) U/Spillefilm
Jagten 2013 Producerassistent DK/Spillefilm
Daimi 2012 Produktionsleder DK/Kort fiktion
Den skaldede frisør 2012 Lineproducer-assistent DK/Spillefilm
Tilstand 2011 1. instruktørassistent DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.