Premiere på Fassbinder – at elske uden at kræve

PREMIERE. Christian Braad Thomsens portrætfilm "Fassbinder – at elske uden at kræve" om den tyske filminstruktør Rainer Werner Fassbinder har dansk premiere i dag den 16. april.

"Fassbinder – at elske uden at kræve" er baseret på ikke tidligere offentliggjorte filmoptagelser, som Braad Thomsen lavede med Fassbinder op gennem 1970'erne. Her fortæller Fassbinder om sin kærlighed til barndommens Hollywood, om 70'er-oprøret, om kvindefrigørelsen, om terrorismen i Vesttyskland, om kærlighed, ægteskab og børn – og om den personligt valgte galskab som det måske eneste alternativ til det herskende systems sindssyge. Han suppleres af sin mor og af skuespillervennerne Irm Hermann og Harry Bär.

"Fassbinder var i en vis forstand selv det barn, han aldrig fik, og ligegyldigt hvor utålelig han kunne være, var det måske netop disse barnlige kvaliteter, der gjorde, at vi alle omfattede ham med så stor en kærlighed," fortæller Christian Braad Thomsen om den tyske instruktør.

Braad Thomsen om Fassbinder 

Christian Braad Thomsen var ven med den tyske instruktør Rainer Werner Fassbinder, der i løbet af 14 år skrev og instruerede 60 enkeltfilm for biograf og tv. Braad Thomsen mødte Fassbinder første gang på Berlin-festivalen i 1969, hvor den tyske instruktørs debutfilm blev buhet ud, og Braad Thomsen var sammen med ham sidste gang kun tre uger før hans død.

"Fassbinder – at elske uden at kræve" er produceret af Christian Braad Thomsen selv for Kollektiv Film. Filmen hvad verdenspremiere i Panorama Dokumente-programmet på Berlin International Film Festival tidligere i år.

Interview med Christian Braad Thomsen fra Berlin