Refn-film sælger i UK og USA

INTERNATIONALT. Ifølge nye box office-tal har "Only God Forgives" rundet 10 mio. kr. efter kun to uger i de engelske biografer. I USA har filmen indtjent 10 mio. kr. alene på VoD, samtidig med at den går i biograferne.

Ifølge de seneste salgstal fra udenlandske distributører går det godt for "Only God Forgives". I Frankrig, hvor filmen åbnede i biograferne samtidig med premieren i Cannes, har den indspillet over 20 mio. kr., og både i England og USA har den indtjent over 10 mio. kr. i biografen og på VoD.

10 mio. i biografen i UK

"Only God Forgives" har stået for et flot salg på de første to uger i de engelske biografer. Filmen fik premiere i 190 biografer over hele Storbritannien med en solid åbning som weekendens 5. største.

De toneangivende engelske medier The Guardian og Empire uddelte begge roser og 5 stjerner, og efter kun to uger har box office-tallene ramt 1,15 mio. GBP – over 10 mio. kr. Filmen spiller fortsat i ca. 70 sale, og distributøren Icon Entertainment tager løbende imod nye bookinger.

10 mio. på VoD i USA

Efter knap to måneder i udvalgte biografer i USA nærmer "Only God Forgives" sig en omsætning på 4,5 mio. kr. Men det er særlig på VoD, at filmen gør sig gældende med et imponerende salg på 1,8 mio. USD svarende til over 10 mio. kr. – og det er en langt større del af omsætningen på VoD, der går tilbage til distributøren.

I USA markedsføres filmen af RADiUS under The Weinstein Company. Ifølge RADiUS' chef Tom Quinn er salget imponerende for en udenlandsk indie:

"Når det hele er gjort op, vil 'Only God Forgives' økonomisk set blive en mere succesfuld film end både 'The Bling Ring', 'Much Ado About Nothing' og 'Frances HA', der alle betragtes som store indie-succeser med box office-salg på 4-5 mio. dollars. Sammenlignet med andre importerede eller tekstede film, er det langt den største succes."

"Only God Forgives" er instrueret af Nicolas Winding Refn og produceret af Lene Børglum for Space Rocket Nation med støtte fra Det Danske Filminstitut.