'Resten af livet' i hovedkonkurrence i San Sebastián

SAN SEBASTIAN. Frelle Petersens biografaktuelle 'Resten af livet' er netop udtaget til hovedkonkurrencen på den 70. udgave af San Sebastián Filmfestival, hvor den i næste måned får international premiere.

Frelle Petersen fik sit internationale gennembrud i 2019, da hans forrige film, 'Onkel', vandt hovedprisen på Tokyo Filmfestival. Herhjemme modtog den en Bodil for bedste manuskript.

Petersens nye drama, 'Resten af livet', blev ved den danske biografpremiere den 7. juli modtaget med flotte anmeldelser. Publikum har også taget filmen til sig. Foreløbig har 66.000 biografgæster indløst billet.

Filmen fortæller historien om den lille sønderjyske familie med Maren og Egon i spidsen, der lever et stilfærdigt liv og nyder tilværelsen med deres to voksne børn. Men livet tager en ny drejning, da de rammes af en tragedie og mister deres voksne søn. Sammen med deres datter forsøger de at leve videre med tabet, men sorgen er ikke nem at slippe.

I rollen som datteren ses Jette Søndergaard, der også var i front i Petersens 'Onkel'. Desuden medvirker Mette Munk Plum, Ole Sørensen og Lasse Lorenzen. 

Frelle Petersen har skrevet manuskript, og Jonas Bagger har produceret for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut samt Den Vestdanske Filmpulje og Nordisk Film & TV Fond.

Om San Sebastián Filmfestival

Katrine Brocks' debutfilm 'Den store stilhed' er allerede udtaget til San Sebastián Filmfestival i New Directors-programmet, hvor filmen får verdenspremiere.

Sidste år modtog Tea Lindeburg prisen for bedste instruktør for sin debutfilm 'Du som er i himlen', mens Flora Ofelia Hofmann Lindahl fik skuespilprisen for sin hovedrolle i filmen.

San Sebastián Filmfestival løber i år fra 16. til 24. september. Se mere på sansebastianfestival.com