enda

Frelle Petersen

(1980 – )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 1980 (René Frelle Petersen).

Frelle Petersen startede som instruktørassistent i branchen i 2003. Han har siden instrueret en række prisvindende kortfilm. Han debuterede som spillefilminstruktør med 'Hundeliv' (2016), der var udtaget til Seattle International Film Festival og nomineret til en Bodil. 'Onkel' (2019) er hans anden spillefilm.

Han grundlagde produktionsselskabet 88miles i 2013 sammen med producer Marco Lorenzen. Selskabet har produceret både 'Hundeliv' og 'Onkel'.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Onkel 2019 Instruktion, Manuskriptforfatter, Fotograf, Klipper, Executive producer DK/Spillefilm
Hundeliv 2016 Instruktion, Manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
Mommy 2013 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Kort fiktion
Tarok 2013 3. instruktørassistent DK/Spillefilm
As You Were 2012 Instruktion, Manuskript, Producer, Klipper DK/Kort fiktion
Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve 2012 2. instruktørassistent DK/Spillefilm
Going Nowhere 2011 Instruktion, Manuskript, Producer, Klipper DK/Kort fiktion
R 2010 1. instruktørassistent DK/Spillefilm
Historietimen 1. sæson 2009 Instruktørassistent Tv-serie
Fri os fra det onde 2009 2. instruktørassistent DK/Spillefilm
Gå med fred Jamil 2008 2. instruktørassistent DK/Spillefilm
De kaldte os frisører 2007 Instruktion, Manus, Medvirkende DK/Kort fiktion
Kunsten at græde i kor 2007 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Kærlighed på film 2007 Statistcasting DK/Spillefilm
AFR 2007 Research DK/Spillefilm
Strings 2004 2. instruktørassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Grand Prix 2019 Tokyo International Film Festival 2019 Onkel
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Tallinn Black Nights Film Festival 2019-11-15 Onkel
Tokyo International Film Festival 2019-10-28 Onkel
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.