Salg i Cannes

CANNES. Lars von Triers "The House That Jack Built , Ole Bornedals "Dræberne fra Nibe" og Andreas Johnsens "BUGS" var blandt de danske sællerter på Cannes festivalens marked. Vi giver et overblik.

Cannes er andet end hovedkonkurrence og rød løber – det er en kæmpe markedsplads, hvor hele verdens salgsfolk, distributører, producenter og andre filmbranchefolk mødes.

TrustNordisk beretter om et godt år, hvor især Lars von Triers kommende seriemorderfilm "The House That Jack Built" var efterspurgt. Selskabet havde egentlig planlagt at vente med forsalget, til castet var på plads, men oplevede, at flere udenlandske distributører var ivrige i at få fingre i den.

"Vi vidste, at Lars stadig var hot. Folk er så vilde efter at købe hans titel på dette stadium, og det gør mig meget glad. Det understreger, at Lars er en af verdens bedste arbejdende instruktører," sagde direktør for TrustNordisk Rikke Ennis til Screen International.

Filmen, der produceres af Zentropa, er foreløbig solgt til Storbritannien (Curzon Artificial Eye), Latinamerika (California Filmes), Benelux (September), Polen (Gutek), Taiwan (Moviecloud), Eksjugoslavien (Cinemania), Tjekkiet (Aero) and Romania (Independenta Film 97). Flere aftaler er i støbeskeen.

TrustNordisk melder også om et flot salg af Ole Bornedals sorte komedie "Dræberne fra Nibe", som er solgt til Tyskland, Østrig og Schweitz (DCM), Polen (M2 Films), Eksjugoslavien (Cinemania Group) og Hong Kong (Edko). Filmen har dansk premiere 1. juledag og er produceret af Miso Film.

Selskabet afsluttede derudover en række aftaler om salg til Kina, hvor Thomas Vinterbergs "Kollektivet" blev solgt til DD Dream International Media, og HGC Entertainment har købt Mads Matthiesens "The Model", Lisa Ohlins "De standhaftige" (Asta Film), Nicola Donatos "Fuglene over sundet" og Jesper W. Nielsens "Der kommer en dag".

På dokumentarfronten har Autlook Film Sales solgt Andreas Johnsens "BUGS" til biografmarkedet i USA (Kino Lorber), Canada (Blue Ice Docs), og Holland (Cinema Delicatessen) og til tv-markedet i Spanien (Canal+), Israel (Channel 8), Norge (NRK) og Sverige (UR). Filmen er produceret af Rosforth og Danish Documentary.

Selskabet solgte også den skandinaviske dokumentarserie "Sports Kids", som er koproduceret af Final Cut for Real, til Frankrig, hvor distributøren Les Films du Préau planlægger at sende en kombination af tre episoder ud som en spillefilm i biografen i oktober.