Stille liv er udvalgt til Berlinalen

BERLINALE. Malene Chois 'Stille liv' er udvalgt til Berlinalens Panorama-program. Festivalen løber fra 16. til 26. februar 2023.

Malene Chois debutspillefilm 'Stille liv' fejrer verdenspremiere i Panorama-sektionen på filmfestivalen i Berlin i februar. Choi har skrevet manuskriptet til dramaet sammen med Sissel Dalsgaard Thomsen.

'Stille liv' kredser om transnational adoption og den svære slægtsskabsdannelse i adoptivfamilierne.

Carl lever et stille liv på sine forældres gård på landet. Han er adopteret fra Sydkorea og lille og spinkel. Han føler sig fremmed i sin egen familie, hvor det grove arbejde på gården drejer sig om at håndtere store dyr. Han drømmer om at genetablere en forbindelse til sit fædreland, og trangen bliver endnu større efter en ubehagelig familiesammenkomst, hvor Carls udvidede familie viser deres sande racistiske ansigter. En frustration og en vrede gror i Carl. Adoptivforældrene elsker Carl højt, men har svært ved at forholde sig til hans længsel efter hans første hjem. Carl må tage et valg, om han vil søge sine rødder andetsteds eller favne sin skæbne i det jyske.

Som Carl indtager Cornelius Won Riedel-Clausen sin første store rolle. Derudover medvirker også blandt andre Bodil Jørgensen og Bjarne Henriksen.

Instruktør Malene Choi blev selv adopteret fra Sydkorea og voksede op i Danmark. Hun er uddannet dokumentarinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2005. I 2018 debuterede hun i det lange format med 'The Return', en hybridfilm, der blev vist på en lang række internationale filmfestivaler. Filmen modtog special mentions ved filmfestivalerne i Rotterdam og Göteborg.

Kontakt

Lizette Gram Mygind
Festivalkonsulent, spillefilm
Tlf. +45 2482 3758
lizetteg@dfi.dk

Chois ambition er at gøre vores skjulte liv synlige og fra en insiders perspektiv vise nogle af de uforudsete konsekvenser som denne usædvanlige form for migration skaber.

'Stille liv' er produceret af Maria Møller Kjeldgaard for Manna Film. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond, Den Vestdanske Filmpulje i samarbejde med DR.

Berlin Festivalen løber fra 16. til 26. februar 2023.