Stort dansk optag i Oscar-akademiet

OSCAR 2017. 11 profiler fra den danske filmverden er blandt de mange nye medlemmer, som det amerikanske Oscar-akademi har optaget i år.

Oscar-akademiet, der afgør, hvilke film der skal nomineres og dermed kan vinde en Oscar, udmeldte torsdag, at der optages 683 nye medlemmer. Danmark er usædvanligt flot repræsenteret: 10 ud af de 283 ikke-amerikanere på listen er danskere, og en af amerikanerne, Joshua Oppenheimer, er stærkt tilknyttet dansk film.

Akademiet har de seneste år været beskyldt for at være "for hvidt", for mandsdomineret, for gammelt og for konservativt, og da der i den forgange vinter opstod stor ballade om Oscar-nomineringerne, udmeldte Akademiet, at der ville blive nye regler for optagelsen og for, hvornår man ikke længere var medlem. Målet var at opnå en større diversitet blandt medlemmerne. Dermed forventes fremover en mere blandet sammensætning af nominerede titler og personer.

De 283 nye, ikke-amerikanske medlemmer repræsenterer 58 lande, og på den baggrund er den danske andel markant. Der ser ud til at være en klar sammenhæng mellem de mange nye danske profiler og det, at Danmark har modtaget mange Oscar-nomineringer og -priser i det seneste årti.

De 11 nye medlemmer

Instruktør og manuskriptforfatter Tobias Lindholm, der har instrueret den Oscar-nominerede "Krigen" og skrevet manuskript til samme film og til Thomas Vinterbergs Oscar-nominerede "Jagten".

Instruktør Nicolas Winding Refn, der har gjort sig stærkt internationalt bemærket med "Drive" og "Only God Forgives".

Fotograf Charlotte Bruus Christensen, der har filmet Thomas Vinterbergs Oscar-nominerede "Jagten" og "Far from the Madding Crowd".

Klipper Pernille Bech Christensen, der har klippet Susanne Biers Oscar-vinder "Hævnen" og Oscar-nominerede "Efter brylluppet".

Klipper Adam Nielsen, der har klippet Tobias Lindholms Oscar-nominerede "Krigen".

Klipper Niels Pagh Andersen, der har klippet Joshua Oppenheimers to Oscar-nominerede "The Act of Killing" og "The Look of Silence".

Producer Signe Byrge Sørensen, der har produceret Joshua Oppenheimers to Oscar-nominerede dokumentarfilm "The Act of Killing" og "The Look of Silence".

Producer Christian Potalivo, der har produceret de to Oscar-vindende kortfilm "The New Tenants" og "Grisen".

Kostumedesigner Manon Rasmussen, der har stået for kostumer til Susanne Biers Oscar-vinder "Hævnen" og flere Oscar-nominerede danske film.

Animator Line Korsgaard Andersen, der har arbejdet på en lang række amerikanske film såsom de Oscar-nominerede "The Croods" og "Monsters vs. Aliens".

Instruktør Joshua Oppenheimer, der har instrueret de to danske Oscar-nominerede dokumentarfilm "The Act of Killing" og "The Look of Silence".

Oversigt og statistik fra Oscar-akademiet
 

Tags: Oscar 2017