Tv-premiere på Bertram finder hjem

ANIMATION. Christian Kuntz er aktuel med kortfilmen "Bertram finder hjem", der bliver vist på DR Ramasjang søndag den 22. oktober. Filmen handler om den adopterede bjørn Bertram, der må drage ud bag de store bjerge for at finde ud af, hvor han kommer fra.

Christian Kuntz er en erfaren mand inden for animationsverdenen, hvor han på dansk grund har arbejdet på film som "Hjælp! Jeg er en fisk", "Orla Frøsnapper" og "Otto er et næsehorn". Nu er han klar med sin anden film som instruktør, "Bertram finder hjem", der er en kortfilm for børn i alle aldre. 

"I tegnefilm kan lade sig gøre, kun fantasien sætter grænserne, ikke computeren"

"Filmen handler om at stille spørgsmålstegn ved, hvor man kommer fra, når man er adopteret og kan se, at man ser anderledes ud end de andre. Den handler om at søge ud for at finde ud af, at man hører hjemme dér, hvor man er elsket," fortæller Christian Kuntz.

Med filmen har han haft en intention om at lave en klassisk animationsfilm.

"Jeg vil hylde det traditionelle håndværk, som animationen er, og som vi kender det fra blandt andet Disneys film, hvor alt er håndtegnet og computeren blot er et redskab til at styrke den håndlavede animation. I tegnefilm kan alt lade sig gøre, kun fantasien sætter grænserne, ikke computeren," siger Christian Kuntz.

Thure Lindhardt har lagt stemme til bjørnen Bertram, mens Bertrams tøjdyr, søpapegøjen Muffin, får stemme af Mia Lyhne. Søren Hauch-Fausbøll og Kirstine Kuntz har lagt stemme til henholdsvis far og mor. Filmen blev vist sidste år på børnefilmfestivalen BUSTER og er produceret af Jacob Jarek fra Profile Pictures, der de seneste år har gjort sig bemærket som producer på "Shelley", "Underverden" og "3 ting".

Om arbejdet med "Bertram finder hjem" fortæller Jarek:

"Christian Kuntz er ikke bare en fantastisk animator, men en utrolig dygtig instruktør, som formår at skabe store, vedkommende historier fortalt i børnehøjde. Efter at have lavet 'Mops & Ollie' sammen var det bare fedt at gå i gang med at lave en ny film med Christian, og resultatet er vi meget stolte over."

 

 

Læs mere om "Bertram finder hjem", se billeder fra filmen og få indsigt i arbejdet med animation på bloggen "Finding Home".

Tid: 22. oktober kl. 11.15
Sted: DR Ramasjang

"Bertram finder hjem" er støttet af Det Danske Filminstitut. 

 

Klip fra filmen