enda

Jacob Jarek

(1981 – )

Producer. Født 28/4 1981, Polen. Opvokset i Norge. Uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2011. Har en bachelor i filmvidenskab fra 2003 og en master i medieproduktion fra 2006 fra Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet. Gik på Den Europæiske Filmhøjskole 2003-04.

Jarek var koproducer på Nicolas Winding Refns 'Only God Forgives' (2013), som deltog i hovedkonkurrencen på Cannes Film Festival samme år. Efter en række kort- og novellefilm koproducerede han sammen med Ditte Milsted den islandske spillefilm 'Blandt mænd og får' (2015), der har modtaget en lang række priser, blandt andet hovedprisen i programmet Un certain regard på Cannes-festivalen.

I 2011 etablerede Jacob Jarek sammen med producerne Ditte Milsted og Thor Sigurjonsson produktionsselskabet Profile Pictures.

Profile Pictures har markeret sig stærkt som et ambitiøst ungt selskab, der specialiserer sig i genrefilm med kunstnerisk kant af nye instruktører. Det gælder bl.a. Jareks produktioner i selskabet af Ali Abassis gyser 'Shelley' (2016), der havde premiere i Berlins Panorama-program i 2016, Fenar Ahmads actiondrama 'Underverden' (2017), der var et stort hit hos både publikum og anmeldere, og Jens Dahls thriller '3 ting' (2017).

Jacob Jarek modtog Ib-prisen fra Danske Filminstruktører i 2017.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Valhalla 2019 Producer DK/Spillefilm
Under Træet 2018 Co-producer U/Spillefilm
Uro 2017 Producer DK/Kort fiktion
Underverden 2017 Producer DK/Spillefilm
3 ting 2017 Producer DK/Spillefilm
Shelley 2016 Producer, Line producer DK/Spillefilm
Bertram finder hjem 2016 Producer DK/Kort fiktion
I blodet 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Lukas & The Aspies 2015 Producer DK/Kort fiktion
Riders 2015 Producer DK/Kort fiktion
Blandt mænd og får 2015 Co-producer U/Spillefilm
Paris of the North 2014 Co-producer U/Spillefilm
Når dyrene drømmer 2014 Line producer DK/Spillefilm
Weekendfar 2013 Producer DK/Kort fiktion
Børnenes verden 2013 Producer DK/Kort fiktion
Mops & Ollie 2013 Producer DK/Kort fiktion
Only God Forgives 2013 Co-producer DK/Spillefilm
Flammen og vattotten 2012 Producer DK/Kort fiktion
Tabu 2012 Produktion DK/Kort fiktion
M for Markus 2011 Producer DK/Kort fiktion
To venner 2010 Producer DK/Kort fiktion
1989: Dengang jeg var 5 år gammel 2010 Producer DK/Kort fiktion
Får 2009 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Valhalla Rising 2009 Producerassistent DK/Spillefilm
Øen 2007 Klippeassistent Tv-serie
Fighter 2007 Producerassistent DK/Spillefilm
Dissolve 2004 Mand DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.