enda

Jacob Jarek

(1981 – )

Producer. Født 28/4 1981, Polen. Opvokset i Norge. Uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2011. Har en bachelor i filmvidenskab fra 2003 og en master i medieproduktion fra 2006 fra Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet. Gik på Den Europæiske Filmhøjskole 2003-04.

Jarek var koproducer på Nicolas Winding Refns 'Only God Forgives' (2013), som deltog i hovedkonkurrencen på Cannes Festival. Efter en række kort- og novellefilm koproducerede han sammen med Ditte Milsted den islandske spillefilm 'Blandt mænd og får' (2015), der har modtaget en lang række priser, blandt andet hovedprisen i Un certain regard-programmet på Cannes Festival.

I 2011 etablerede Jacob Jarek sammen med producerne Ditte Milsted og Thor Sigurjonsson produktionsselskabet Profile Pictures. Sigurjonsson har siden forladt selskabet.

Profile Pictures har markeret sig stærkt som et ambitiøst ungt selskab, der specialiserer sig i genrefilm med kunstnerisk kant af nye instruktører. Jareks produktioner i selskabet tæller bl.a. Ali Abassis gyser 'Shelley' (2016), der havde premiere i Berlins Panorama-program, Fenar Ahmads actiondrama 'Underverden' (2017), Jens Dahls thriller '3 ting' (2017) og Ahmads 'Valhalla' (2019).

Jacob Jarek modtog Ib-prisen fra Danske Filminstruktører i 2017.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Gæsterne 2021 Producer DK/Spillefilm
The Middle Man 2021 Co-producer U/Spillefilm
Fogedretten 2021 Executive producer Fiktionsserie
Fogedretten 1:6 2021 Executive producer Fiktionsserie
Fogedretten 2:6 2021 Executive producer Fiktionsserie
Fogedretten 3:6 2021 Executive producer Fiktionsserie
Fogedretten 4:6 2021 Executive producer Fiktionsserie
Fogedretten 5:6 2021 Executive producer Fiktionsserie
Fogedretten 6:6 2021 Executive producer Fiktionsserie
Sex (oversigt) 2020 Executive producer Fiktionsserie
Sex 1:6 – Hvem kysser bedst? 2020 Executive producer Fiktionsserie
Sex 2:6 – Har du lyst til din kæreste nu? 2020 Executive producer Fiktionsserie
Sex 3:6 – Bodega 2020 Executive producer Fiktionsserie
Sex 4:6 – Alle fucker op 2020 Executive producer Fiktionsserie
Sex 5:6 – Lad os snakke om sex 2020 Executive producer Fiktionsserie
Sex 6:6 – Idiot 2020 Executive producer Fiktionsserie
Valhalla 2019 Producer DK/Spillefilm
Mælkekrigen 2019 Co-producer U/Spillefilm
Giraffe 2019 Co-producer U/Spillefilm
Under Træet 2018 Co-producer U/Spillefilm
Uro 2017 Producer DK/Kort fiktion
Underverden 2017 Producer DK/Spillefilm
3 ting 2017 Producer DK/Spillefilm
Shelley 2016 Producer, Line producer DK/Spillefilm
Bertram finder hjem 2016 Producer DK/Kort fiktion
I blodet 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Lukas & The Aspies 2015 Producer DK/Kort fiktion
Riders 2015 Producer DK/Kort fiktion
Blandt mænd og får 2015 Co-producer U/Spillefilm
Paris of the North 2014 Co-producer U/Spillefilm
Når dyrene drømmer 2014 Line producer DK/Spillefilm
Weekendfar 2013 Producer DK/Kort fiktion
Børnenes verden 2013 Producer DK/Kort fiktion
Mops & Ollie 2013 Producer DK/Kort fiktion
Only God Forgives 2013 Co-producer DK/Spillefilm
Flammen og vattotten 2012 Producer DK/Kort fiktion
Tabu 2012 Produktion DK/Kort fiktion
M for Markus 2011 Producer DK/Kort fiktion
To venner 2010 Producer DK/Kort fiktion
1989: Dengang jeg var 5 år gammel 2010 Producer DK/Kort fiktion
Får 2009 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Valhalla Rising 2009 Producerassistent DK/Spillefilm
Øen 2007 Klippeassistent Tv-serie
Fighter 2007 Producerassistent DK/Spillefilm
Dissolve 2004 Mand DK/Kort fiktion
Dit navn skrevet i bølger Executive producer DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

ARTIKLER OG NYHEDER