Tv-premiere på Friheden

TV-SERIE. Oplev Lars Ranthe, Lene Maria Christensen og Lotte Andersen i den nye dramaserie 'Friheden', der foregår i et humoristisk krydsfelt mellem et ægtepars triste parcelhusliv i Hvidovre og deres dobbeltliv som storsvindlere. Premiere på Viaplay og TV3 onsdag den 24. oktober kl 21.00.

Ægteparret Erik (Lars Ranthe) og Nina (Lene Maria Christensen) levede i deres unge år et liv som 'con artister' – svindlere. Det var et liv i overhalingsbanen, hvor millionerne rullede, og hvor alt og alle blev snydt af det unge par, men kærligheden blomstrede og livet var fyldt med spænding og dramatik.

Nu, 17 år senere, er millionerne, romantikken og spændingen skiftet ud med et slidt parcelhus i forstadskvarteret 'Friheden' i Hvidovre, en række ubetalte regninger, madpakker, hækkeklip og en evig plagen efter nye iPads og computere fra parrets to børn. Lige indtil fortiden indhenter parret, da en gammel bekendt, Jacqueline (Lotte Andersen), dukker op og beder Erik og Nina om at genfinde dem selv og lave et sidste scam – alt i mens familiens hamsterhjul skal fortsætte ufortrødent og uden, at omverdenen bemærker, hvad Nina og Erik har gang i.

'Friheden' består af ti afsnit á 44 minutters varighed. Serien får premiere på Viaplay og TV3 onsdag den 24. oktober kl 21.00.

Public Service Puljen

Public Service Puljen er en del af 'Mediepolitisk aftale for 2015-2018'. Puljens midler er på 46,75 millioner kroner om året, heraf 6,75 millioner kroner om året til regionale produktioner.

Puljen yder støtte til udvikling og produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt programmer til børn og unge inden for alle genrer med vægt på programmernes originalitet, betydning og kvalitet.
 

'Friheden' er instrueret af Mikkel Serup og produceret af Stine Meldgaard og Morten Kjems Hytten Juhl for SAM Productions. Serien er skrevet af hovedforfatter Thor Bjørn Krebs med Mikkel Serup som medforfatter og produceret for Nordic Entertainment Group i samarbejde med STUDIOCANAL med støtte fra Public Service Puljen.

Læs mere på Viaplays hjemmeside.