enda

Thor Bjørn Krebs

(1974 – )

Manuskriptforfatter, dramatiker, skuespiller. Født 22/4 1974. Uddannet fra Den Danske Filmskoles Manus Masterclass i 2011.

Krebs debuterede som dramatiker og teaterinstruktør i 2000 med 'Kunsten at vedligeholde en far', som blev nomineret til en Reumert for bedste manuskript. Han har siden modtaget to Robert-nomineringer for bedste manuskript for teaterstykkerne 'Europamestrene' og 'Om Tommy', som han også instruerede. Førstnævnte blev efterfølgende til tv-serien af samme navn (2013), som Krebs skrev manuskript til og medvirkede i.

Han har siden skrevet pilotafsnittet til tv-serien 'Mercur' (2017), mens han har været hovedforfatter på 'Friheden' (2018).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Friheden 2018 Hovedforfatter Tv-serie
Europamestrene 2013 Medvirkende, Manuskript Tv-serie
Af banen! 2005 Farumtræner DK/Spillefilm
Er du skidt, skat? 2003 Gøsta Tv-serie
Pagten 2003 Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.