Tv-premiere på Overleverne

PREMIERE. Hvordan bryder man den sociale arv? I tre afsnit følger dokumentarserien ’Overleverne’ tre unge fra socialt belastede familier, der på trods af deres baggrund prøver at tage skæbnen i egen hånd. ’Overleverne’ vises fra 21. november på TV 2.

Dokumentarserien ’Overleverne’ følger Nicolai, Marie og Daniel, der kommer fra socialt belastede familier. Skal man tro statistikkerne, har de ikke en chance. De vil ende i arbejdsløshed, psykisk sygdom og misbrug ligesom deres forældre, for tallene viser, at Danmark har svært ved at hjælpe unge med at bryde den sociale arv. Alligevel er der nogle, der gør forsøget.

Ikke langt fra Fredensborg Slot ligger et gammelt herresæde, som nu er omdannet til en kostskole. Skolen på Slotsvænget, som i daglig tale kaldes for "Slottet", er en rugekasse for mønsterbrydere fra landets socialt udsatte familier. Her får de unge chancen for at bryde fri af fortiden. 

Instruktørerne Louise Detlefsen og Louise Unmack Kjeldsen har fulgt teenagerne Nicolai, Marie og Daniel gennem deres sidste skoleår på ”Slottet”. I løbet af dette år skal de tre elever med skolens hjælp væk fra dysfunktionelle mønstre og skabe deres eget liv og drømme for fremtiden. 

’Overleverne’ er produceret af Mette Heide for Plus Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Ulla Hæstrup. 

PREMIERE PÅ 'OVERLEVERNE'

Hvad: Dokumentarserie i 3 afsnit. 

Hvor: TV 2 

Hvornår: Første afsnit sendes 21. november kl 21:25 
 

Læs mere