Weekenden i biografen uge 26

BILLETSALG. 'Inderst inde 2' hitter stort i biograferne og er efter under to uger samlet set af 200.000 biografgæster.

Da Disney/Pixar filmen 'Inderst inde 2' havde premiere i biograferne i sidste weekend, stormede publikum i biograferne. Hele 93.000 publikummer så filmen i premiereweekenden, hvilket gjorde det til den største åbning for en premierefilm i år. I anden weekend har filmen faktisk holdt sig imponerende flot, den store åbning taget i betragtning og samlet har knap 200.000 publikummer nu set 'Inderst inde 2' i de første knap to uger.

Største filmpremiere i 2024 – år til dato

(sorteret på billetsalg i premiereweekenden, excl eventuelt forsalg)

*Vises fortsat i biograferne

Den første 'Inderst inde'-film, havde premiere for ni år siden og var også dengang enormt populær i biograferne, hvor den endte med at blive set af knap 500.000 publikummer. Filminstituttets publikumsmålinger fra dengang viser, at det var en af den slags animationsfilm, der appellerer til både voksne og børn; altså en såkaldt segmentknuser. Selvom en stor del af publikum til filmen naturligvis var de forventede børn og deres ledsagende forældre, så var hele 27% af filmens publikum i biografen faktisk at finde i spændet 15-34 år, svarende til 135.000 billetter i denne målgruppe. Og da vi senere målte udbredelsen af filmen på tværs af platforme (altså uanset hvor man har set filmen), viser data, at hele 20 % af alle danskere på 15 år og op har set filmen, svarende til 1 mio. danskere, og at det faktisk var hele 40%, når man fokuserer på de unge voksne (15-34 år).

'Inderst inde' (2015) - udbredelse i P15år+

(Andel af gruppen der angiver at have set filmen)

Næst mest sete film i weekenden var den sidste film i BiografKlub Danmark i denne sæson. 'One life' med en storspillende Anthony Hopkins blev set af knap 20.000 i premiereweekenden. Forrige film i BiografKlub Danmark var i øvrigt danske 'Fuld af kærlighed', der fortsat ligger blandt de mest populære film i biograferne og nærmer sig 150.000 solgte billetter.

Den store tilslutning til specielt 'Inderst inde 2', 'Bad Boys 4: Ride or Die' og de øvrige film har formået at hæve billetsalget i år, fra at være 3 % lavere for et par uger siden til nu at være 1 % højere end samme tid sidste år. Samlet set er der solgt 4,5 mio. billetter, hvoraf de 28 % har været til danske film.

Top 10 – Weekenden uge 26