Weekenden i biografen uge 47

BILLETSALG. Ny ’Hunger Games’ film var weekendens mest populære.

De to aktuelle danske film på weekendens topliste, ’Hygge’ (139.000 billetter) og ’Bastarden’ (229.000 billetter) har efterhånden en del uger på bagen, men publikumsinteressen er fortsat stor og de ligger fortsat hhv. nummer to og tre på listen. Dog måtte de alligevel vige førstepladsen til weekendens store premierefilm, nemlig den nyeste film i ’Hunger Games’ serien – ’Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Som de fleste af en vis alder nok ved, var de originale film om dødsspillet i det futuriske land ”Panem” store succeser, og havde en ung Jennifer Lawrence i hovedrollen som Katniss Everdeen fra det fattige distrikt 12. Filmene bygger på en lige så succesfuld bog-serie, og den første film – ’Hunger Games - havde premiere i biograferne tilbage i 2012, hvor den blev set af 240.000 i biografen. Den blev fulgt op af tre yderligere film, hvoraf den sidste ’Mockingjay – Del 2, blev set af 326.500 i biograferne, og i vores måling af publikum på tværs af platforme (biograf, digital køb/leje, streaming og tv) er set af mere end 1 mio. danskere.

Husk, at du kan finde både biotal og udbredelsestal på tværs af platforme i vores værktøj ”hvor mange ser film”.

Dykker man videre ned i publikumsprofilen fra biograferne, ses at filmene var mest populære blandt de unge voksne 15-24 år, og at to ud af tre var kvinder, altså en del mere end gennemsnittet på alle film, hvor kvinderne udgør 54%. 

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.