Yderst hemmeligt vinder spilpris i Berlin

SPIL. Det danskudviklede computerspil "Yderst hemmeligt" vandt i weekenden hovedprisen for "Most Amazing Game" på den internationale spilfestival A MAZE. i Berlin.

"Yderst hemmeligt" – som internationalt går under navnet "Cosmic Top Secret" – vandt fredag den 22. april hovedprisen for "The Most Amazing Game" på 5. udgave af den hastigt voksende A MAZE. International Independent Videogames Festival i Berlin.

Yderst Hemmeligt slog os med både sin legesyge og sin modenhed. Spillets tværfaglige tilgang skinner igennem i opgivelsen af det ortodokse

Spillet er et dokumentarisk, selvbiografisk adventurespil, der oprindeligt blev udviklet af Trine Laier som afgangsprojekt fra animationslinjen på Den Danske Filmskole i 2012. Året efter modtog hun, sammen med produktionsselskabet Klassefilm og producer Lise Saxtrup, støtte fra bl.a. New Danish Screen, DFIs Spilordning og Creative Europe til manuskript- og idéudvikling af spillet og deltog desuden i cross media forumet på IDFA i Amsterdam og det scandinaviske SWIM Lab udviklingsforløb.

Siden da har Trine Laier og Lise Saxtrup ved siden af den fortsatte udvikling udstillet og holdt taler om spillet på en lang række festivaler og kunstudstillinger som f.eks. GDC Europe i Køln, AniRey på Island samt Streaming Kids og ICIDS art exhibition i Danmark.

Sidste år blev "Yderst hemmeligt" udvalgt til at udstille på spilfestivalen A MAZE. i Berlin – og i år blev spillet så nomineret i festivalens prisuddeling. Og vandt!

ydersthemmeligtAMAZE
Lise Saxtrup og Trine Laier med trofæet for "The Most Amazing Game". Foto: Matthias Löwe.

Juryens begrundelse lyder: "'Yderst hemmeligt' slog os med både sin legesyge og sin modenhed. Spillets tværfaglige tilgang skinner igennem i opgivelsen af det ortodokse – og det føles på så mange måder som en helt frisk oplevelse, som vi gerne vil se mere af i spil."

"Yderst hemmeligt" fik sidste efterår projektudviklingsstøtte fra DFIs Spilordning og instruktør Trine Laier og producer Lise Saxtrup forventer at spillet er klar til udgivelse på mobil og tablet i 2017.

Trine Laier og Lise Saxtrup har tidligere, i samarbejde med Portaplay, udgivet spillet til crossmedia-projektet "Hunden Ib", også med støtte fra DFIs Spilordning.

Læs mere om "Yderst hemmeligt" på cosmictopsecretgame.com og klassefilm.dk.

Klip fra spillet