enda

Trine Laier

Instruktør og animator, født 1972. Uddannet fra Den Danske Filmskoles animations- og spillinje i 2012.


Tog afgang med projektet "Yderst Hemmeligt" (2012), der blev nomineret til prisen for Årets Kunstneriske Bedrift af Producentforeningen i forbindelse med Spilprisen 2013. Laier har siden sin afgang fra Filmskolen instrueret børnespillet "Hunden Ib" (2013), der er produceret til tablets. Hele projektet indeholder spil, bøger og dukketeater.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Væbnet med ord & vinger 2018 Animation DK/Dokumentarfilm
Yderst hemmeligt 2017 Instruktion, Medvirkende, Manus, Fotograf Spil
Ballerina 2002 Animation DK/Kort fiktion
Aben Osvald 2001 Foto, Animation DK/Kort fiktion
Aben Osvald - 3 tegnefilm for de yngste 2001 Foto, Animation DK/Kort fiktion
Problems 1998 Instruktion DK/Kort fiktion
Sallies historier - Drengen, der spiste sin havregrød 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Hr. Wilders stjerne 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Pigen, der huskede det hele 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Grethe Grimrian 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Kong Gulleroth 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Min onkel og min onkels nye hund 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Verdens uartigste dreng 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Da Gud fik en hobby 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Poulsens pirater 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Stakkels prinsesse 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Derfor prutter man 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Den legetøjsløse stakkel 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Sallies historier - Drengen, der talte ting 1998 Animation, Instruktørassistent DK/Kort fiktion
Mis med de blå øjne 1995 Animation DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
IDFA Doclab pris for bedste Digitale fortælling 2017 Amsterdam, IDFA 2017 Yderst hemmeligt
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Amsterdam, IDFA 2017-11-15 Yderst hemmeligt
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.