enda
Film

Epidemiens ekko

Niels Frandsen, Danmark, 2020

59 min.DK/Spillefilm

Epidemiens Ekko er en fortælling om søskendeparret Niels og Lisbet, der voksede op i skyggen af den store polio-epidemi i 1952. Polio er en dødelig virus, mange døde, men de fleste overlevede. Niels blev mærket for livet med poliolammelser, og i hans kamp for en normal tilværelse udviklede han en kolossal overlevelseskraft.
Igennem hele livet har Lisbet oplevet, at der var ting hun ikke kunne lige så godt som andre. Blev hun også smittet med polio ... samtidig med Niels?
Epidemiens Ekko handler om, hvordan Niels og Lisbet afdækker et særligt bånd imellem sig, grundlagt under polioepidemien, men først erkendt langt op i deres voksne liv. Niels, der i årtier har følt sig rask, mærker pludselig, at polioen vender tilbage - i form af nye lammelser, smerter og ulidelig træthed. Det samme mærker hans ellers altid friske og raske søster. For Niels er diagnosen klar: Lisbet lider af post polio. Ingen i familien, ikke engang Lisbet selv, har opdaget, at hun hele livet har levet med polio. Hun havde poliofeberen umiddelbart før Niels, men fik ikke synlige lammelser. Da de var børn passede Lisbet på sin lillebror - nu er han den “erfarne”, der støtter sin søster i hendes nye virkelighed som polioramt. Rollerne er byttet om. Undervejs gennemgår Niels selv en stor personlig erkendelse.
Grundoplysninger Credits
Original titel Epidemiens ekko
Dansk titel Epidemiens ekko
Instruktør Niels Frandsen
Manuskript Niels Frandsen
Producent Ulla Hjorth Nielsen
Fotograf Erik Norsker
Klipper Irene G. Scholten
Produktionsland Danmark
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Filmforsyningen

Instruktion

Instruktion Niels Frandsen

Manus

Manuskriptforfatter Niels Frandsen

Produktion

Producer Ulla Hjorth Nielsen
Postproduktion Svend Johansen

Foto

Fotograf Erik Norsker

Klip

Klipper Irene G. Scholten

Musik

Musik Anja Jacobsen
Musik Anders Lauge Meldgaard
Musik Lil Lacey

Lyd

Lydmix Tom Jørgensen

Visual effects

Grading Michael Høyen

Download PDF