enda

9

Shane Acker, USA, 2009

110 min.

I en postapokalytisk udbombet verden vågner kludedukken 9 og begiver sig ud i landskabet. Inden længe finder han andre overlevende kludedukker og sammen prøver de at overleve og at afdække mysteriet om deres egen eksistens og om tingenes tilstand. De er dog ikke helt enige om, hvad der er den rette overlevelsesstrategi i det fjendtlige univers, og det bliver ikke bedre, da 9 uforvarende kommer til at forvandle situationen fra ond til værre.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel 9
Original titel 9
Instruktør Shane Acker
Produktionsland USA
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Focus Features
Dansk distribution Sandrew Metronome DK Video A/S
Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse DVDen handling udspiller sig i et dystert postapokalyptisk univers befolket af uhyggelige robotlignende monstre. Den indeholder flere dramatiske optrin, hvor personer forfølges, fanges og myrdes, og som ledsages af en dyster billedside og chokeffekter. Da handlingen samtidig udspiller sig indenfor rammerne af et urealistisk animeret univers, vurderes dvden dog kun til at virke skræmmende på børn under 11 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Focus Features
Dansk distribution Sandrew Metronome DK Video A/S

Instruktion

Instruktion Shane Acker

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.