enda

Bad Neighbours

Nicholas Stoller, USA, 2014

97 min.U/Spillefilm

Mac og Kelly ser frem til et liv som nybagte forældre i forstæderne. Deres lille drømmehus midt blandt andre familier i trygge omgivelser. Og de vil naturligvis være det unge, hippe par. Indtil de opdager, at deres nye naboer er et nummer mere hippe, nemlig en studenterklub med alt, hvad det indebærer af larmende fester og højt alkoholindtag. De beslutter sig dog til at spille cool, hilser pænt på formanden, Teddy, og ender da også - i det gode naboskabs navn - med at blive inviteret med til en af de vilde fester. Åh ja, det er næsten som at være ung og uansvarlig igen. Men næste gang, der er fest, er det bare lidt sværere at klage over, at de unge larmer. Mac og Kelly har det svært med den ansvarlige voksenrolle, men de unge larmer og barnet skal sove - så de påtager sig at være de sure naboer. Og så er handsken kastet.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel Bad Neighbours
Original titel Neighbors
Instruktør Nicholas Stoller
Medvirkende Seth Rogen, Rose Byrne, Elise Vargas
Produktionsland USA
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Good Universe
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 17.07.2014
Premierebiografer Palads, CinemaxX, Empire, Falkoner samt BioCity - Tåstrup, Kinopalæet - Lyngby, Århus (BioCity, & CinemaxX), Ålborg (BioCity), Odense (BioCity & CinemaxX), Ballerup, Esbjerg, Fredericia, Frederikshavn, Grenå, Haderslev, Helsingør, Herning, Hillerød, Hjørring, Holbæk, Holstebro, Horsens, Ikast, Kolding, Middelfart, Nykøbing Falster, Næstved (BioCity), Randers, Roskilde, Rødding, Rødovre (Atlas), Rønne, Silkeborg, Skive, Slagelse, Struer, Svendborg, Sønderborg, Torshavn, Varde, Vejle, Viborg og Åbenrå
Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Filmen har en gennemgående humoristisk tone. Meget af den verbale humor drejer sig om sex, lige som der ses afstøbninger af kønsorganer og en række sex-scener, som dog ikke er udpenslede. Filmen rummer også nogle scener med mere voldsomt indhold: I en sekvens ses et par løbe panikslagne med deres baby i et hospital. En fodgænger rammes af en tønde. I to tilfælde vises chokagtigt pludseligt hvordan en mand slynges i vejret og rammer loftet voldsomt. Da filmen i øvrigt ikke er præget af vold, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Good Universe
Dansk distribution United International Pictures

Instruktion

Instruktion Nicholas Stoller

Stills

Stills Glen Wilson

Medvirkende

Mac Radner Seth Rogen
Kelly Radner Rose Byrne
Stella Elise Vargas

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.