enda

Blaze

Ethan Hawke, USA, 2018

129 min.U/Spillefilm

Filmen er en biopic om den talentfulde country-blues-sanger Blaze Foley (1949-1989), der i den sidste del af sin karriere optrådte sammen med Townes van Zandt.

Et radiointerview med Townes van Zandt (Dylan-guitaristen Charlie Sexton) og Foleys ven og samarbejdspartner, Zee, udgør filmens rammefortælling. De to musikere beretter kort efter Foleys død om deres oplevelser (gode og dårlige) med den selvdestruktive country-sanger. I en række flashbacks vender vi tilbage til Foleys liv, herblandt hans sidste live-optræden, der foregik på en snusket bar i Austin, Texas. Her møder vi en overvægtig, alkoholiseret og livstræt filosoferende Blaze.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Blaze
Dansk titel Blaze
Instruktør Ethan Hawke
Medvirkende Ben Dickey, Alia Shawkat, Charlie Sexton, Kris Kristofferson
Produktionsland USA
Produktionsselskab Ansgar Media
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Dansk biografpremiere 07.03.2019
Premierebiografer Cinemateket

Selskaber

Produktionsselskab Ansgar Media
Dansk distribution Det Danske Filminstitut

Instruktion

Instruktion Ethan Hawke

Medvirkende

Medvirkende Ben Dickey
Medvirkende Alia Shawkat
Medvirkende Charlie Sexton
Medvirkende Kris Kristofferson

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.