enda

Buffy - Vampyrernes skræk

Joss Whedon, USA, 2000

178 min.

1. Buffy, som er vampyr jæger, er flyttet til Sunnydale og begynder på Sunnydale High School. Hun får hurtigt nogle nye venner, og sammen tager de på diskoteket Bronze. Her kommer de hurtigt i kamp med vampyrer og Buffy må bruge sine specielle evner for at besejre dem. Historien fortsættes i det efterfølgende afsnit.
2. Samtidigt med at Buffy lærer sine nye venner at kende skal hun forhindre "The Harvest". The Master er de ondes leder, og han skal have sin endelige styrke gennem "The Harvest", som samtidigt betyder menneskenes undergang.
3. Alle pigerne i skolen vil gerne være Cheerleadere. Det er dog ikke alle der bruger lige fine metoder, og da en pige begynder på heksekunstner må Buffy i aktion.
4. Der sker mystiske angreb på skolen. En af lærerne kan transformere sig til en kæmpe knæler. Da Buffy opdager sammenhængen får hun travlt.

Ekstramaterialet indeholder en trailer og interview med Joss Whedon og David Boreamaz.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Buffy the Vampire Slayer (Season 1 Disc 1)
Dansk titel Buffy - Vampyrernes skræk
Instruktør Joss Whedon
Produktionsland USA
Produktionsselskab 20th Century Fox Television
Dansk distribution SF Film A/S
Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab 20th Century Fox Television
Dansk distribution SF Film A/S

Instruktion

Instruktion Joss Whedon

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.