enda

Cirkeline: Flugten fra Amerika

Jannik Hastrup, Danmark, 1971

13 min.DK/Kort fiktionBørnefilm, Animation

Cirkeline, Frederik og lillebror leger tog, og kommer under en rejse jorden rundt til Amerika. Her bliver de mødt af uro, politistater og en sort mus, der er medlem af De Sorte Pantere. Musen, som vi aldrig ser, fortæller om racehad og forfølgelse af sorte. Lillebror forsvinder i storbyen, men Cirkeline og Frederik allierer sig med nogle indianere, for at finde ham igen. Soldaterne åbner ild, også mod Frederik og Cirkeline. Det viser sig heldigvis, at soldaterne er legetøjssoldater i plastik, man bare kan skubbe omkuld, og indianerhøvdingen er Ingolf. Det var heldigvis bare en leg.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Cirkeline: Flugten fra Amerika
Dansk titel Cirkeline: Flugten fra Amerika
International titel Circleen - The escape from America
Emneord Mus, Alfer
Instruktør Jannik Hastrup
Manuskript Hanne Hastrup
Producent Jannik Hastrup
Komponist Hans-Henrik Ley
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Fiasco Film
Internationalt salg
Comment Har DFI streaming-rettighederne? Denne Cirkeline var en ekstra film, som oprindeligt ikke var i SFCs distribution. CO 19.6. 2013
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Fiasco Film

Instruktion

Instruktion Jannik Hastrup

Manus

Manus Hanne Hastrup

Produktion

Producer Jannik Hastrup
Producent Jannik Hastrup

Musik

Musik Hans-Henrik Ley

Animation

Animation Jannik Hastrup
Tegninger Hanne Hastrup

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF