Da Otar rejste er en historie om tre kvinder af tre forskellige generationer: En gammel bedstemor, hendes midaldrende datter og hendes universitetsstuderende barnebarn. De tre er ikke kun i familie, de deler også hus i Tblisi. Deres hverdag er præget af den triste økonomiske situation efter Sovjetstatens opløsning. Alting var bedre under Stalin, sværger bedstemor, og svigtende vand- og strømforsyninger hører da også til dagens orden i vore dages Georgien. Mens familiens imponerende samling af fransksproget litteratur peger tilbage på en mere glorværdig fortid, søger de yngre kvinder adspredelse i hvert deres halvhjertede parforhold. Den gamle matriark lever kun for de pengebreve, hendes elskede søn Otar sender hjem fra Paris. Da de to yngste kvinder opdager, at Otar er død, bliver de enige om, at den gamle dame er for skrøbelig til at kunne tåle nyheden. Altså må de selv skrive Otars breve og læse dem højt for hende, men løgn avler løgn, og snart er de to kvinder spundet ind i et sand net af udflugter og halvkvædede viser.
GrundoplysningerCreditsFestivaler og priserMaterialer
Grand, Café Biografen (Odense), Øst for Paradis (Århus)
Mere information
Variety Vol CCCXCI, nr 3 (June2, 2003), p 45
Vurdering
Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Begrundelse
Filmens billedside er i perioder meget mørk og lydsiden er enkelte gange voldsom. Dette forstærker den til tider nedtrykte og sørgelige stemning i filmen og skønnes derfor at kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film,
dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution,
og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med.
Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution,
foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Anmeldelser og artikler
I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen: