enda
Film

Dansk Film-Avis nr. 709

Danmark, 1945

9 min.Dokumentariske optagelserPropagandafilm, Ugerevyer

Dansk Film-Avis var en dansk produceret nazistisk ugerevy, der udkom i årene 1941-1945. Den bestod typisk af tre dele: dansk stof, optaget af danske kameramænd, tysk stof fra Tyskland og reportager fra fronten, produceret af Deutsche Wochenschau.
1. I den mest kendte væveskole i København - Den danske Væveskole - får vordende vævere en meget grundig uddannelse. Der anvendes moderne maskiner, og kemiske analyser og afprøvning af stoffers styrke udføres.
2. I Thisted åbnes årets første dyrskue.
3. Trods færdselsvanskeligheder forbereder teltholdere på Dyrehavsbakken en stor sæson.
4. Ude på Amager findes der en rigtig gammel reberbane. Det materiale som fremstilles er af bedste kvalitet.
5. "Primer Plano" er titlen på Spaniens førende filmblad. Billedreportagen viser, hvordan bladet fremstilles.
6. Den tyske fører i Berlin. De officerer, som leder forsvaret af den tyske hovedstad, bliver forestillet for Adolf Hitler. Rygtet om førerens tilstedeværelse i kampens brændpunkt er nået ud til soldaterne, der hilser ham med begejstring.
7. Tyve medlemmer af Hitler-Jugend, som har udmærket sig i kampen mod bolsjevikkerne, bliver modtaget af Adolf Hitler. Den yngste af drengene fortæller, hvordan han gjorde sig fortjent til jernkorset.
8. Alle til rådighed stående tyske reserver bliver sat ind i kampene mod bolsjevikkerne, og hver fodsbredde jord bliver forsvaret til det sidste. (Skrift på husmur: "Shütz unsere Frauen und Kinder von den roten Bestien"). En russisk flyver angriber de tyske linjer.
Grundoplysninger Credits
Original titel Dansk Film-Avis nr. 709
Dansk titel Dansk Film-Avis nr. 709
International titel Danish Film Journal no. 709
Emneord Vævning, Uddannelse, Unge, Dyrskuer, Thisted, Dyrehavsbakken, Håndarbejde, Amager, Tyskland, Spanien, Anden Verdenskrig, Krigspropaganda, 1940-1949, Nazisme, Besættelsestiden, Propaganda
Medvirkende Christian Jørgen "Tribini" Nielsen
Produktionsland Danmark, Tyskland
Sprog Dansk
Tekniske data 35 mm, Normal, Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent UFA

Medvirkende

Medvirkende Christian Jørgen "Tribini" Nielsen

Download PDF