enda
Film

Den grønne fattigdom

Jens Ravn, Danmark, 1983

41 min.DK/DokumentarfilmUdviklingsbistandsfilm

Bag det smukke og frodige Bangladeshs grønne facade er virkeligheden en anden. Fattigdommen, kampen for overlevelse, er hverdag for de fleste. Sådan er det også i provinsen Noakhali, hvor danske rådgivere søger at hjælpe på den danske stats vegne, gennem DANIDA. I landdistriktet bor de fleste i barier - et fællesskab, som kan være udgangspunkt for den hjælp til selvhjælp, som danskerne giver. Filmen følger bl.a. en familie for at introducere problemerne, som også udspringer af et patriarkalsk, religiøst dikteret, kvindeundertrykkende samfund. Rådgiverne har sat håndværksprojekter i gang for kvinder, etableret et væld af skoler, undervist i ernæring o.m.a. Hjælpen skønnes at have nået 60.000, men der er meget, meget langt igen i et samfund, hvor også kontrasten mellem rig og fattig stiller sig hindrende for fremskridt. (Se også »Dansk hjælp - til selvhjælp?«, som er optaget i samme område 4 år før).
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Den grønne fattigdom
Dansk titel Den grønne fattigdom
Emneord Bangladesh, Fattigdom, Landsbyer, Dagligliv, Kvinder, Hjælpearbejde, U-landshjælp, Kooperativer, DANIDA, 1980-1989
Instruktør Jens Ravn
Manuskript Jens Ravn
Fotograf Henning Bendtsen
Klipper Jens Ravn
Lyd Iben Haahr Andersen
Produktionsland Danmark
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data 443 meter, 16 mm, Farve, Tone
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Jens Ravn Film
Producent Statens Filmcentral, Danmarks Radio
Med støtte fra Danida
Rekvirent Danmarks Radio, Statens Filmcentral
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Jens Ravn

Manus

Manus Jens Ravn

Foto

Foto Henning Bendtsen

Klip

Klip Jens Ravn

Lyd

Lyd Iben Haahr Andersen

Andre credits

Sagkyndig Klaus Lauersen

Speaker

Speaker Torben Peter Hundahl

Download PDF

Festivaler

Download PDF
Festival Festival dato
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.