enda

Dragerytterne fra bersærkøen del 1

Anthony Bell, USA, 2012

240 min.

Efter Hikke og hans følgesvend Tandløs reddede Berk-folket ved at besejre Red Death, inspirerede de Vikingerne fra Berk til at slutte fred med dragerne. Hikke lærer dog, at livet side om side langt fra er harmonisk i forhold til vikingernes uvidenhed, og dragernes instinkter truer med at ødelægge alliancen. Hikkes far, Havblik den Vældige, skaber Berks drageakademi, hvor hans søn og venner kan lære mere om dragerne. Selv da gnavne tvivlere som Mildew og skurke som Alvin the Treacherous går imod dem, gør teenagevikingerne fra Berk og deres drager alt, hvad de kan, for at skabe en fælles forståelse.

Indeholder afsnittene: (Dvd 1) Sådan starter man et drageakademi, Viking til leje, Et værre dyremarked, De frygtelige to, Et spørgsmål om tillid, Alvin og de udstødte (Dvd 2) Sådan vælger du din drage, Portræt af Hikke som stærk mand, Drageblomsten, Duften af lyng (del 1), Duften af lyng (del 2) INklusiv ekstramateriale
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Dragons: Riders of Berk Part 1
Dansk titel Dragerytterne fra bersærkøen del 1
Instruktør Anthony Bell
Produktionsland USA
Produktionsselskab DreamWorks Animation
Dansk distribution SF Film A/S
Aldersgrænse Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab DreamWorks Animation
Dansk distribution SF Film A/S

Instruktion

Instruktion Anthony Bell

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.