enda

The Equalizer

Antoine Fuqua, USA, 2014

128 min.U/Spillefilm

Den bevidst gennemsnitsudseende Robert McCall har med stor omhu lagt sin voldsomme og hemmelige fortid i Black Ops bag sig og lever nu et stille og roligt liv i fred og fordragelighed. Men da han en dag tilfældigt støder på den unge pige, Teri, der ejes - og mishandles - af en gruppe ultra-voldelige russiske gangstere, kan han ikke længere bare se inaktivt til; han er nødt til at hjælpe hende. Ved hjælp af sine ekstreme evner til at udnytte det forhåndenværende inden for rækkevidde til at straffe dem, der undertrykker de hjælpeløse, forlader McCall sin selvskabte pensionisttilværelse for at håndhæve sin helt personlige version af retfærdighed.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel The Equalizer
Original titel The Equalizer
Instruktør Antoine Fuqua
Medvirkende Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz
Produktionsland USA
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Columbia Pictures
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 25.09.2014
Premierebiografer Palads, Værløse Bio, Park Bio, Drive-In, CinemaxX, Empire, Falkoner, Atlas Biograferne (Rødovre Centrum) samt Kinopalæet Lyngby, BioCity Tåstrup, CinemaxX og Biocity i Aarhus, BioCity i Aalborg, BioCity og CinemaxX i Odense, Esbjerg, Fredericia, Helsingør, Herning, Hillerød, Hjørring, Holstebro, Horsens, Kolding, Middelfart, Nykøbing Falster, Næstved Bio City, Næstved Bio, Randers, Roskilde, Silkeborg, Slagelse, Svendborg, Vejle, Viborg, Grenå, Holbæk, Ikast, Kalundborg, Kastrup, Klovborg, Køge, Nyborg, Rødby, Rønne, Skive, Skørping, Struer, Thisted, Torshavn, Varde, Værløse og Åbenrå.
Vurdering Tilladt for børn over 15 år
Begrundelse Filmen har en grundlæggende spændingsmættet og actionpræget stemning. Der indgår mange voldsomme scener, som viser grafisk vold. Fx dvæles ved en afstraffelsesscene, hvor en mand tæskes voldsomt med slag og spark i hovedet. Efterfølgende trækker voldsmanden tandstykker ud af sin hånd. I en anden scene får en mand trykket øjet ind med et shotglas og en anden får skubbet en proptrækker i halsen, så den kommer ud af munden. Da mange scener har karakter af sadisme og afstraffelse, vurderes det at børn og unge under 15 år vil kunne blive skræmt.

Selskaber

Produktionsselskaber Columbia Pictures
Dansk distribution United International Pictures

Instruktion

Instruktion Antoine Fuqua

Stills

Stills Scott Garfield

Medvirkende

Robert McCall Denzel Washington
Teddy Marton Csokas
Teri Chloë Grace Moretz

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Author Dato
Anmeldelse Weekendavisen Bo Green Jensen 2014-09-26
Anmeldelse BT henning hoeeg 2014-09-25
Anmeldelse Berlingske Tidende Louise Kidde Sauntved 2014-09-25
Anmeldelse Ekstra Bladet Jacob Oersted 2014-09-25
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Nanna Frank Rasmussen 2014-09-25
Anmeldelse Politiken Soeren Vinterberg 2014-09-25