enda

Forumfilmen

Danmark, 1937

20 min.Dokumentariske optagelserVirksomhedsfilm

Magasin du Nords store udstilling "Bolig-Byen" i Forum finder sted 2.-18. april 1937. Med 45 forskellige indrettede værelser giver stormagasinet sit bud på tidens boligindretning. Udstillingen suppleres med en restaurant, og der er aktiviteter for børn, bl.a. ponyridning og tombola. Over 100.000 gæster har besøgt Forum da Bolig-Byen lukker. Filmen viser de udstillede værelser, de mange besøgende og giver samtidig et kig ind bag kulissen i Magasin du Nord under forberedelserne. Endelig vises der klip af boliger og lejlighedskomplekser, som rammer den nye stil: funktionalismen. Vi ser bl.a. byggeriet Storgården på Tomsgårdsvej. Midt i filmen er der optagelser fra Kong Christian X's regeringsjubilæum, som fejres med optog gennem København.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Forumfilmen
Dansk titel Forumfilmen
International titel The housing exhibition in Forum
Andre titler Magasins store udstilling i Forum 2.-18. april 1937
Emneord Magasin du Nord, Udstillinger, Forum, Boliger, Boligindretning, Møbler, Arkitektur, Funktionalisme, Børn, Jubilæer, 1930-1939
Medvirkende Christian Arhoff
Produktionsland Danmark
Tekniske data 220 meter, 16 mm, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Rekvirent Magasin du Nord

Medvirkende

Medvirkende Christian Arhoff

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF