enda

Glimt fra Storebælt under Krigen - No. 1, 1943

Danmark, 1944

10 min.Dokumentariske optagelser

Den udbrændte Storebæltsfærge M/S "Sjælland" efter sabotagen den 3. november 1943. To eksplosioner dræbte tre brandfolk samt en passager, og 19 blev såret. I februar 1944 bugseres færgen til Nakskov Skibsværft og renoveres totalt - pris ca. 4,4 mio. kr. Sabotageaktionen medfører øjblikkeligt visitation af de rejsende og deres bagage inden overfarten - en tids- og tålmodighedskrævende procedure for såvel de rejsende som for Statsbanerne. Under overfarten spærres alle saloner under dæk, så mange af de rejsende må tilbringe overfarten udenfor på promenadedækket. Heldigvis er vinteren 1943 ikke så kold.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Glimt fra Storebælt under Krigen - No. 1, 1943
Dansk titel Glimt fra Storebælt under Krigen - No. 1, 1943
International titel Storebælt during war time
Emneord Skibskatastrofer, Færgetrafik, Skibsbyggeri, Togrejser, Besættelsestiden, Storebælt, Korsør, 1940-1949, Modstandsgrupper, Modstandsbevægelsen, Anden Verdenskrig
Produktionsland Danmark
Sprog Dansk
Produktionsselskab Poul Eibyes Filmsteknik
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Poul Eibyes Filmsteknik
Rekvirent DSB

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF