enda

The Gunman

Pierre Morel, Frankrig, 2015

115 min.U/Spillefilm

For seks år siden var det Jim Terrier, der trykkede på aftrækkeren og sendte det dødbringende projektil mod ministeren for minedrift og dermed kastede Congo ud i nye blodige kampe mellem rivaliserende militser. Nu er han tilbage i Congo som et nyt menneske, ikke længere lejesoldat, men NGO'er der arbejder med vandboringer. Alligevel er der nogen, der forsøger at slå ham ihjel. Jim bliver nødt til at grave ned i sin blodige fortid for at afsløre, hvem der vil ham til livs. Det går hurtigt op for ham, at han bliver nødt til at finde ud af, hvem der i sin tid bestilte mordet. Sporet fører ham via London til Barcelona, hvor hans gamle chef, Felix, nu er succesfuld forretningsmand. Undervejs finder han ud af, at den kvinde, han blev nødt til at svigte og efterlade i Congo nu er gift med Felix. Spørgsmålet er, om Jim kan stole på Felix - eller om jalousi og økonomiske interesser vil få ham til at forråde sin gamle ven. Snart flyver kuglerne atter om ørerne på Jim Terrier, der forfølges både af lejesoldater og af Interpol, der har en efterforskning af sagen i gang.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel The Gunman
Dansk titel The Gunman
Instruktør Pierre Morel
Medvirkende Sean Penn, Idris Elba, Javier Bardem
Produktionsland Frankrig, Spanien, Storbritanien
Produktionsselskab Anton Capital Entertainment
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 19.03.2015
Premierebiografer København og omegn: CinemaxX, Palads, Empire, Lyngby, Nordisk Film i Tåstrup, Nordisk Film i Hillerød, Helsingør, Holbæk, Nordisk Film i Næstved, Roskilde og Rødovre i Atlas.
Provinsen: Århus (CinemaxX og Nordisk Film i Århus), Nordisk Film i Aalborg, Odense (CinemaxX og Nordisk Film i Odense), Nordisk Film i Esbjerg, Fredericia, Hjørring, Holstebro, Horsens, Kolding, Nykøbing Falster, Nordisk Film i Randers, Silkeborg, Slagelse, Struer, Svendborg, Thisted, Torshavn, Vejle og Viborg
Aldersgrænse Tilladt for børn over 15 år
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab Anton Capital Entertainment
Dansk distribution United International Pictures

Instruktion

Instruktion Pierre Morel

Stills

Stills Joe Alblas
Stills Keith Bernstein

Medvirkende

Jim Terrier Sean Penn
DuPont Idris Elba
Felix Javier Bardem

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Forfatter Date
Anmeldelse BT Michael Lind 2015-03-19
Anmeldelse Berlingske Tidende Jacob Wendt Jensen 2015-03-19
Anmeldelse Ekstra Bladet Jacob Oersted 2015-03-19
Anmeldelse Information Christian Monggaard 2015-03-19
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Johannes H Christensen 2015-03-19
Anmeldelse Politiken-Fonden Katrine Hornstrup Yde 2015-03-19