enda

Infinitely Polar Bear

Maya Forbes, USA, 2014

90 min.U/Spillefilm

Mens de fleste fædre har et job, tilbringer Cam Stuartt (Mark Ruffalo) dagene med at gå på champignon-jagt, lave mad eller arbejde på et af sine mange halvt afsluttede projekter. Hans egen baggrund i en rig familie, giver lige akkurat hans egen familie smør på brødet, lige indtil han bliver indlagt på et psykiatrisk hospital på grund af sin maniodepression . Hans kone Maggie (Zoe Saldana) og deres to små døtre, Amelia og Faith bliver tvunget til at forlade deres hus på landet og flytte ind i en lille, trang lejlighed i Cambridge, og trods ihærdige forsøg har Maggie ikke held med at finde et ordentligt job.

Uden nogen penge, dybt stresset og bekymret for fremtiden, beslutter Maggie sig for at videreuddanne sig og tager en MBA på universitet. Derfor må Cam nu have det primær ansvar for de to døtre, mens hun færdiggør sin uddannelse i New York. Trods alt har hans læge jo netop forklaret at rutine og regelmæssighed kun vil gøre ham godt, og pigerne har også længe set alt for lidt til deres far. Cam siger straks ja, for han har kun ét ønske nemlig at holde sammen på sin familie. Men tingene bliver ikke helt så let, som han havde forestillet sig. Døtrene har helt selv deres egen dagsorden for, hvordan de synes hverdagen skal fungere, nu mor er ude af døren… Cam må igennem mange op- og nedture, før han forstår hvor han selv hører til.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel Infinitely Polar Bear
Dansk titel Infinitely Polar Bear
Instruktør Maya Forbes
Medvirkende Mark Ruffalo, Zoë Saldana, Imogene Wolodarsky
Produktionsland USA
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 12.11.2015
Aldersgrænse Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Producent Paper Street Films
Dansk distribution United International Pictures

Instruktion

Instruktion Maya Forbes

Medvirkende

Medvirkende Mark Ruffalo
Medvirkende Zoë Saldana
Medvirkende Imogene Wolodarsky

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Forfatter Date
Anmeldelse Information Lone Nikolajsen 2015-11-13
Anmeldelse Weekendavisen Bo Green Jensen 2015-11-13
Anmeldelse Berlingske Tidende jACOB wENDT jENSEN 2015-11-12
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Johannes H Christensen 2015-11-12
Anmeldelse Politiken-Fonden Soeren Vinterberg 2015-11-12
Anmeldelse Ekstra Bladet Queitsch, Henrik 2015-11-12