enda

I.P. Müller viser "Mit System"

Peter Elfelt, Danmark, 1904

6 min.Dokumentariske optagelser

J.P. Müller demonstrerer sit gymnastiske øvelsessystem herunder diverse stående øvelser, mavebøjninger over stol og frottering. Nogle af optagelserne kan også ses i 'I.P. Müller I'.
Jørgen Peter Müller (1866-1938) var hygiejniker og idrætspioner. 1901-05 var han inspektør ved Vejlefjord sanatorium. Derefter virkede han udelukkende som agitator for legemesrøgt og var overvejende bosat i udlandet. Han opnåede verdensberømmelse med sin bog 'Mit System', der udkom i 1904. Her samlede han sine erfaringer, sine træningsmetoder og den levemåde, der førte til de bedste resultater. Hans system bestod af en række selvkonstruerede hjemmegymnastiske, enkle øvelser, hvori han afgørende brød med den da enerådende påvirkning fra svensk mandsgymnastik. 'Mit System' blev en enestående succes, oversat til 25 sprog, trykt i over halvanden mio. eksemplarer.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel I.P. Müller viser "Mit System"
Dansk titel I.P. Müller viser "Mit System"
International titel I.P. Müller demonstrates 'My System'
Andre titler I.P. Müller, J.P. Müller
Emneord Idræt, Gymnastik, Gymnastikhistorie, Kroppen, Idrætshistorie, 1900-1909
Instruktør Peter Elfelt
Medvirkende J.P. Müller
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Peter Elfelt
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Peter Elfelt

Instruktion

Instruktion Peter Elfelt

Medvirkende

Medvirkende J.P. Müller

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF