enda

It all comes from beer

Danmark, 1952

15 min.DK/DokumentarfilmVirksomhedsfilm

En præsentation på engelsk af det berømte danske bryggeri, hvis overskud går til videnskab og kunst. Et kort historisk rids (optaget i Den gamle by i Århus) og brygger J.C. Jacobsens person indleder filmen. Herefter gennemgåes hele produktionsprocessen på det moderne bryggeri i Valby, hvorfra ølflaskerne strømmer ud i verden. Carlsbergs forskningsindsats i forhold til ølbrygning fremstilles, samt Carlsbergfondets formål, bl.a. støtte til cancerforskning, ekspeditioner og genopbygning af Frederiksborg Slot. Fondet støtter også kunsten; Carl Jacobsen byggede Glyptoteket, og der står masser af skulpturer rundt om i København, som er doneret af Carlsberg.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel It all comes from beer
Dansk titel It all comes from beer
Emneord Carlsberg, Bryggerier, Ølbrygning, Produktionsprocesser, Forskning, Glyptoteket, 1950-1959
Medvirkende Niels Bohr
Produktionsland Danmark
Sprog Engelsk
Produktionsselskab Gunnar Wangel Film
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, 1,37:1 Academy, Farve, Tone
Comment Filmen havde premiere i London i juli 1952. Gunnar Wangel havde optaget filmene i årene før fra 1948-1951. Udover filmen ”It all comes from beer” af 45 minutters varighed, opdelt i 3 afsnit, blev det også til en meget omhyggelig dokumentation af Carlsbergs produktion på over 2 timers varighed. Hvert enkelt afsnit var indtalt af den ledende medarbejder fra afdelingen. Samtidig havde også en reklamefilm premiere - eller propagandafilm som man sagde dengang. Den hed ”Beer Barrel Band" og var med Svend Asmussen og hans orkester. Alle fimene var optaget i farve i bredfilm, det skulle være de første i Danmark i dette format står der i samtidens omtale (men måske mener de første dokumentarfilm i bredfilm og farve). Ulla Nymand, Archivist, ulla.nymand@carlsberg.com Carlsberg Breweries A/S, Group Corporate Affairs.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Gunnar Wangel Film
Rekvirent Carlsberg Bryggerierne

Produktion

Produktion Gunnar Wangel

Medvirkende

Medvirkende Niels Bohr

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF