enda

Gunnar Wangel

(1912 – 1954)

Fotograf og producent. Født i 1912, død 31/1 1954 - 42 år gammel.

Var som helt ung ekspedient i Kongsbak & Cohns fotobutik og kom efterfølgende i fotograflære i Dresden. Hjemme igen begyndte Gunnar Wangel selv at lave små farvefilmsreportager og blev siden en produktiv fotograf og producent af reportagefilm. Er især kendt for sine reportager om kongefamilien. I 1947 oprettede han sit eget produktionsselskab, der i 1955 blev overtaget af Mogens Skot-Hansen og omdannet til Laterna Film.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Kongehuset i tre generationer 1955 Foto DK/Dokumentarfilm
It all comes from beer 1952 Produktion DK/Dokumentarfilm
Med kongeparret i Grønland 1952 Foto DK/Dokumentarfilm
Arven 1951 Fotograf DK/Kort fiktion
Gentofte kommunalbestyrelse 1950 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Copenhagen 1950 Produktion DK/Dokumentarfilm
Når tågen letter 1950 Foto DK/Dokumentarfilm
Atlantpagten undertegnes 1949 Produktion U/Dokumentarfilm
Ålborg og Rebild 1948 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Du skønne Land 1947 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
18. April 1947 Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Bryggeren 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
En Reportagefilm om Deres Majestæter 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
Sydslesvig 1946 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Fremad igen 1945 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Hæren i arbejde 1945 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
K.U.-filmen 1937-1940 1940 Foto Dokumentariske optagelser
Skodsborg Badesanatorium I + II 1938 Instruktion DK/Dokumentarfilm
40 Aars Jubilæum paa Skodsborg Badesanatorium 1938 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Gjentofte-Filmen 1937 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Jubilæumsfilmen 1937 Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.