enda

John Wick

96 min.U/Spillefilm

For fem år siden forsvandt John Wick fra den verden, hvor hans navn var en legende. I fem år har han levet som en fredelig ægtemand, der har viet sit liv til hustruen Helen. Men da hun dør, bliver han rodløs, og da nogle bøller trænger ind i hans hus, slår ham ned, dræber hunden og stjæler hans bil, vækker de den gamle John Wick til live: Underverdenens mest frygtede lejemorder. Manden, der har overfaldet ham og stjålet hans bil er den forkælede Iosef Tarasov, ikke nogen udfordring for Wick. Men hans far er ingen ringere end Wicks gamle arbejdsgiver Viggo Tarasov, og da John Wick viser sig på arenaen igen, sætter han en pris på hans hoved. John Wick er nu ikke kun jægeren, men også byttet for gamle og nye lejemordere i New Yorks underverden.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel John Wick
Original titel John Wick
Instruktør David Leitch, Chad Stahelski
Medvirkende Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen
Produktionsland Kina, Canada, USA
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber 87Eleven
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 23.10.2014
Premierebiografer København og omegn:
CinemaxX, Palads, Nordisk Film Biografer i Lyngby, Roskilde, Slagelse, Nordisk Film Biografer i Taastrup, Holbæk, Rødovre-Atlas, Drive-in-Bio i Lynge.
Provinsen:
CinemaxX og BioCity (Aarhus), BioCity (Aalborg), BioCity og CinemaxX i Odense, Esbjerg, Frederikshavn, Fredericia, Holstebro, Horsens, Silkeborg, Svendborg, Vejle, Viborg.
Vurdering Tilladt for børn over 15 år
Begrundelse Filmen foregår i et hæsblæsende, actionpræget tempo, og indeholder talrige scener med brutale, blodigt udpenslede drab. I en voldsom scene skydes flere lejemordere på krop og i ansigt, og blod ses splatte op på væggene. I en anden scene stikkes en mand med kniv nede fra hals og op i hoved, hvor blod ses sprøjte ud derfra. Scener som disse er så brutale og blodigt udpenslede, at de, selvom de foregår i et urealistisk actionfilmsunivers, vurdere at ville kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Selskaber

Produktionsselskaber 87Eleven
Dansk distribution United International Pictures

Instruktion

Instruktion David Leitch
Instruktion Chad Stahelski

Medvirkende

John Wick Keanu Reeves
Viggo Tarasov Michael Nyqvist
Iosef Tarasov Alfie Allen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Author Dato
Anmeldelse BT Henning Hoeeg 2014-10-23
Anmeldelse Berlingske Tidende Louise Kidde Sauntved 2014-10-23
Anmeldelse Ekstra Bladet Henrik Queitsch 2014-10-23
Anmeldelse Information Christian Monggaard 2014-10-23
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Katrine Sommer Boysen 2014-10-23
Anmeldelse Politiken Kim Skotte 2014-10-23