enda

Jul for begyndere

Martin Keller, Danmark, 2008

360 min.

Julemandens værksted er desværre gået i stykker. I stedet får han lov at låne Martin & Ketils rumskib hele december måned, så han kan sørge for at få sit julegavelager fyldt helt op til d. 24. december. Der er bare lige den lille hage ved det, at julemanden mildest talt er en meget uheldig mand. F.eks. har han glutenallergi og kan derfor ikke tåle ris à la mande. Han er også overfølsom over for gran, og husker ikke særlig godt, for slet ikke at tale om hans dårlige hørelse. Men heldigvis skal det nok gå alt sammen og blive en god jul alligevel. I hvert fald med Martin & Ketils hjælp - og julefeen ikke at forglemme.

Drillesyg jul
Zulus to morgenfriske rumpiloter har også en hemmelig gæst med i rumskibet - en gæst som kun seerne kan se. Den lille drillesyge julefe har nemlig tryllet sig med om bord, og hver dag svinger hun sin tryllestav for at drille Martin & Ketil, når de siger noget vrøvl eller bruger nogle udtryk, som egentlig er ret sjove, når man lige tænker efter.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Jul for begyndere
Dansk titel Jul for begyndere
Instruktør Martin Keller
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab TV2 Zulu
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab TV2 Zulu
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S

Instruktion

Instruktion Martin Keller

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.