enda

Mælk, smør og ost

Aage Lund-Rasmussen, Danmark, 1950

20 min.DK/DokumentarfilmUndervisningsfilm

I denne skolefilm følges mælken fra malkningen, som foregår med maskiner, til afleveringen på mejeriet, hvor der tages prøver til bestemmelse af fedtindhold og kvalitet. Dernæst vises kærning og pakning af smør samt osteproduktion på moderne mejerier; man ser behandlingen af produkterne, den videnskabelige kontrol samt emballering og eksport.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Mælk, smør og ost
Dansk titel Mælk, smør og ost
Andre titler Milk, Butter and Cheese
Emneord Mælk, Mejerier, Fødevareindustri, 1940-1949
Instruktør Aage Lund-Rasmussen
Manuskript Aage Lund-Rasmussen
Fotograf Fritz Olsen
Klipper Fritz Olsen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Poul Eibyes Filmsteknik
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data 220 meter, 16 mm, Sort-hvid, Stum

Selskaber

Produktionsselskab Poul Eibyes Filmsteknik
Rekvirent Dansk Kulturfilm, Danske Mejeriforeningers Fællesorganisation
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Aage Lund-Rasmussen

Manus

Manus Aage Lund-Rasmussen

Produktion

Produktion Poul Eibye

Foto

Foto Fritz Olsen

Klip

Klip Fritz Olsen

Andre credits

Sagkyndig Aage Lund-Rasmussen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.