enda

Min bedste lærer

Louise Detlefsen, Danmark, 2006

100 min.

Dokumentarserie om skolelæreren Camilla Hoffmann. Hun arbejder på Hylleholt skolen i landsbyen Fakse Ladeplads, og i fire afsnit skildres hendes arbejde med eleverne og deres problemer: præstationsangst, pige-konflikter, ordblindhed og mobning. Gennem samtale, nærvær og en til tider barsk konfliktløsning formår Camilla at styrke elevernes selvtillid og hele klassens fællesskab.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel Min bedste lærer
Original titel Min bedste lærer
Instruktør Louise Detlefsen
Produktionsland Danmark
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Selskabet Aps.
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Vurdering Tilladt for alle
Begrundelse Dokumentarserien skildrer en klasselærers arbejde med skolebørn og deres problemer. Den indeholder flere følelsesladede optrin, hvor børn får sammenbrud og græder. Endvidere ser man en dreng blive skubbet og sparket af nogle større drenge. I alle tilfælde tager klasselæreren dog hånd om problemerne og kommer med konstruktive bud på, hvordan de lader sig løse. DVDen vurderes derfor ikke til at virke skræmmende på de yngste børn.

Selskaber

Produktionsselskaber Selskabet Aps.
Dansk distribution Det Danske Filminstitut

Instruktion

Instruktion Louise Detlefsen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.