enda

Moving North

Ulrik Wivel, Danmark, 2003

59 min.DK/Dokumentarfilm

Fra kampsport til klassisk dans, fra trance til animeret dans, fra hverdagsdans til tænksom dans. »Moving North« er en antologi med ti korte dansefilm fra de fem nordiske lande. Koreografer og filmmagere har samarbejdet om et udtryk, der forener kropssprog med billedsprog. Filmene tager udgangspunkt i kropslige udtryk, og begrebet "dans" fortolkes bredt. Størsteparten af filmene rummer en fortælling, og snarere end "filmet ballet" er der tale om ti koncentrerede billedfortællinger, som stilistisk spænder fra videomanipulerede og abstrakte forløb over sprælske dagdrømme til hverdagsnære optrin; geografisk fra norske naturscenerier til forstædernes indkøbscentre; og mentalt fra erotiske magtkampe i soveværelset til en femtenårig piges sorgarbejde efter tabet af en bedstefar.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Moving North
Dansk titel Moving North
Andre titler 10 short dance films, Burst, Mot huset, Portretti, Porträt, Portrait, Torsdag, Urge, Radioballetten, Rewind, Regin Smidur, Vertebra, While the cat's away
Emneord Dans, Norden
Instruktør Ulrik Wivel
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Barok Film, Lisbet Gabrielsson Film AB, Medieoperatørene, Periferia Productions, Saga Film (Island)
Internationalt salg
Dansk biografpremiere 25.04.2003
Premierebiografer Park Bio
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Barok Film, Lisbet Gabrielsson Film AB, Medieoperatørene, Periferia Productions, Saga Film (Island)

Instruktion

Instruktion Ulrik Wivel

Produktion

Producent Vibeke Vogel
Projektleder Magne Antonsen
Projektleder Vibeke Vogel

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF