enda
Person

Vibeke Vogel

(1962 – )

Vibeke Vogel er uddannet cand.phil. fra Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet. I 2006 grundlagde hun produktionsselskabet Bullitt Film i samarbejde med Elise H Lund. Siden 2014 eneejer af selskabet, der er specialiseret til produktion af dokumentarfilm.

Selskabet står bag en række markante titler, blandt dem flere prisvindere. Senest “De Pårørende” (Vibe Mogensen), “Efterskolen” (Thora Lorentzen), ”Et militærdiktatur bag facaden”(Karen Stokkendal Poulsen) og ”We Could Be Heroes” (Hind Bensari).

2000 til 2006 var hun producer på Barok Film i samarbejde med instruktør Anne Wivel. Her producerede hun blandt andet dokumentarfilmene ''Rejsen på ophavet'' (Max Kestner, 2004), ''Min fars sind'' (Vibe Mogensen, 2005) og spillefilmen ''The Journals of Knud Rasmussen'' (Zacharias Kunuk & Norman Cohn), som åbnede Toronto International Film Festival i 2006.

Hun var kunstnerisk leder af Video Galleriet i København 1989-1992 og stod bag flere markante videokunst-festivaler i Danmark og Norden. Sideløbende var hun aktiv som instruktør. Midt i 1990''erne var hun tilknyttet produktionsselskabet Holland House, hvor hun blandt andet var medinstruktør på ''Danske piger viser alt'' (1996).

Udover sin universitetsuddannelse har Vibeke Vogel taget en uddannelse lederskab indenfor kunst og kultur Hun har haft flere bestyrelsesposter i kunst- og filmbranchen gennem årene.


Priser/Awards
De Pårørende, Robert 2022, Bedste Korte Dokumentar
Efterskolen, Prix Europa Winner 2021
The Raft (Co-produktion med Fasad), Vinder Cph:Dox 2018
We Could Be Heroes, Bedste Internationale Dokumentar, Hot Docs, 201
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Life and other Problems 2024 Producer DK/Dokumentarfilm
Revir - søskende for livet 2023 Producer DK/Dokumentarfilm
Lige før døden 2022 Producer DK/Dokumentarfilm
My first home 2022 Producer DK/Dokumentarfilm
De pårørende – når ens barn rammes af psykisk sygdom 2021 Producer DK/Dokumentarfilm
Efterskolen (oversigt) 2021 Executive producer Dokumentarserie
Efterskolen 1 – Noget er på vej 2021 Executive producer Dokumentarserie
Efterskolen 2 – Et kys 2021 Executive producer Dokumentarserie
Efterskolen 3 – Totalt forelsket 2021 Executive producer Dokumentarserie
Efterskolen 4 – Sammenbruddet 2021 Executive producer Dokumentarserie
Efterskolen 5 – Velkommen hjem 2021 Executive producer Dokumentarserie
Efterskolen 6 – En evighed forgår 2021 Executive producer Dokumentarserie
Fremmede i Karl Oves Paradis 2021 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Drømmeprins 2021 Co-producent U/Dokumentarfilm
Skyggebarn 2021 Udviklingsproducer DK/Dokumentarfilm
Daddy – mit liv som husfar 2020 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Et militærdiktatur bag facaden 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
Kongernes fald 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
En revolutionær familie 2019 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Håbets ø 2019 Co-producer DK/Dokumentarfilm
We could be heroes 2018 Producer DK/Dokumentarfilm
Den nat vi faldt 2018 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Tømmerflåden 2018 Co-producer U/Dokumentarfilm
Stay Behind - Min farfars hemmelige krig 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Xenia 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Forhandleren 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Sume - Lyden af en revolution 2014 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Under den samme himmel 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
De udvalgte 2013 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Håbets havn 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Vilde piger 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Turning 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
How Are You 2011 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Frøken Mærkværdig og karrieren 2011 Producent U/Kort fiktion
Snuttefilm - Hele natten 2010 Co-producent U/Kort fiktion
Snuttefilm - Nelly pakker 2010 Co-producent U/Kort fiktion
Snuttefilm - Alle må komme med 2010 Co-producent U/Kort fiktion
Snuttefilm - Halløj, lille abe! 2010 Co-producent U/Kort fiktion
Snuttefilm - Simons and 2010 Co-producent U/Kort fiktion
Snuttefilm 2010 Co-producer Antologi
Min bedste fjende 2010 Producer DK/Spillefilm
Nobody Passes Perfectly 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Profetia 2009 Producer DK/Spillefilm
Solange on love 2008 Produktion DK/Dokumentarfilm
Preludium 2008 Producer DK/Spillefilm
Duften af Beirut 2007 Producer DK/Dokumentarfilm
Mig og dig 2006 Produktion DK/Dokumentarfilm
The Journals of Knud Rasmussen 2006 Produktion U/Spillefilm
Menneskenes land - min film om Grønland 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
En gal, en elsker eller en poet 2005 Producer DK/Dokumentarfilm
Sanne: et portræt af hele Danmarks rock-mama 2005 Producer DK/Dokumentarfilm
Min fars sind 2005 Producer DK/Dokumentarfilm
Urge 2004 Producer DK/Dokumentarfilm
Rukov - på sporet af den tabte tid 2004 Producer DK/Dokumentarfilm
Rejsen på ophavet 2004 Producer DK/Dokumentarfilm
Peter Laugesen - fire stemmer 2004 Producer DK/Dokumentarfilm
Silkevejen 2004 Line producer DK/Spillefilm
Samlerne 2003 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Mot huset 2003 Produktion U/Dokumentarfilm
Portretti, Porträtt, Portrait 2003 Produktion U/Dokumentarfilm
Torsdag 2003 Produktion DK/Dokumentarfilm
Manden der elskede Haugesund 2003 Produktion DK/Dokumentarfilm
Regin Smidur 2003 Producer DK/Dokumentarfilm
Moving North 2003 Producent, Projektleder DK/Dokumentarfilm
Filmskatten 2002 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Natsværmer 2002 Producer DK/Dokumentarfilm
Staceyann Chin - en Poetry Slammer 2001 Produktion DK/Dokumentarfilm
Glistrup 2001 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Erik Bruhn - jeg er den samme, bare mere 2000 Producer DK/Dokumentarfilm
Danske piger viser alt 1996 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Elskede dyr 1995 Instruktion, Stills DK/Dokumentarfilm
Talk like whales 1994 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Hør nu synger stjernerne 1993 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ostranenie 1 1989 Instruktion, Manus, Foto, Klip DK/Eksperimentalfilm
Van - Video art North 89 1989 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Hooked 1985 Instruktion, Manus, Produktion DK/Eksperimentalfilm