enda

Opera - Med døden i kulissen

Miki Mistrati, Mads Lund, Danmark, 2007

39 min.DK/Dokumentarfilm

Filmen afdækker arbejdsforholdene i de kinesiske granithuggerier, hvor A.P. Møller købte stenene til pladsen foran Operaen. Prisen for den kinesiske granit var voldsomt konkurrencedygtig, men arbejderne udsættes for store helbredsrisici - den dødbringende erhvervssygdom stenlunger.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Opera - Med døden i kulissen
Dansk titel Opera - Med døden i kulissen
Emneord Operaen, A.P. Møller, Arbejdsmiljø, Granit, Journalistik
Instruktør Miki Mistrati, Mads Lund
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Bastard Film
Finansiering for TV2
Tekniske data Farve, Tone
Comment TV2 valgte ikke at sende den programlagte dokumentar, idet man anfægtede det journalistiske arbejde. Sagen affødte en heftig debat i medierne og resulterede i, at Ekstrabladet købte filmen og lagde den ud på deres website til streaming/download.

Selskaber

Produktionsselskab Bastard Film
Finansiering for TV2

Instruktion

Instruktion Miki Mistrati
Instruktion Mads Lund

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.